Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Elena Udrea şi-a depus, la Roman, candidatura pentru şefia PDL

Elena Udrea şi-a lansat oficial candidatura pentru postul de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, vineri, la Roman.
Evenimentul a fost organizat în sala de conferinţe a Hotelului Roman, iar alături i-au fost primarul Dan Laurenţiu Leoreanu – preşedintele  PD-L Roman, dar şi alţi lideri politici importanţi din judeţ.

Deputatul a explicat că a ales această locaţie pentru că la Roman a obţinut rezultate foarte bune, la alegerile parlamentare din 9 decembrie câştigând un nou mandat de deputat.

Mi-am lansat astăzi la Roman, în mod oficial, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL. Am făcut acest lucru într-un mod simbolic, în acelaşi loc în care în urmă cu 4 luni îmi anunţam intenţia de a obţine un nou mandat de deputat. De acolo a reînceput drumul meu politic care s-a soldat cu o victorie. Sunt convinsă că acelaşi lucru se va întâmpla şi acum, şi voi câştiga această competiţie extrem de importantă pentru soarta partidului, având lângă mine una dintre organizaţiile locale cele mai bune, cea din Roman, şi una dintre organizaţiile judeţene cele mai eficiente, cea din Neamţ“, a declarat deputatul Elena Udrea.

Aceasta a mai spus că partidul pe care vrea să îl conducă a avut parte de tot ce putea obţine un partid, dar, în acest moment, ea susţine că formaţiunea trece printr-un moment de cotitură.

Candidatura mea vine într-un moment în care PDL şi-a pierdut busola şi riscă să intre într-un con de umbră din care cu greu ne vom reveni. Dacă nu se schimbă ceva repede, se prea poate ca PDL să devină un simplu partid-balama, o remorcă ataşată unora sau altora pentru a genera o majoritate. Tocmai de aceea este extrem de important să fim sinceri cu noi înşine şi să acceptăm, chiar dacă nu ne place, faptul că partidul merge în jos. Iar acest lucru este dovedit cu cifre, pe care nici cel mai fervent susţinător al actualei conduceri nu le poate contesta. La parlamentare în 2008 am luat 32%. La localele din 2012 am luat 23%. La parlamentare 16%. Iar la parţialele din urmă cu două săptămâni doar 12%. Nu putem să uităm nici faptul că între locale şi parlamentare, fără un motiv evident, partidul a pierdut aproape 1 milion de voturi, în condiţiile în care a fost în opoziţie şi nu trebuia să facă altceva decât să dovedească impostura şi incompetenţa Guvernului Ponta, şi să dea în vileag minciunile electorale ale propagandei USL. Din păcate, partidul nici măcar opoziţie nu a făcut şi iată de ce situaţia în care ne aflăm acum este una extrem de gravă. E un moment crucial în care PDL poate să decidă pe ce drum merge: pe cel actual care se aseamană cu al PNŢCD-ului sau pe unul nou, ca singur partid de centru-dreapta care se adresează electoratului care l-a votat pe Traian Basescu în 2004, 2007 şi 2009 sau PDL în 2008. Acestea sunt cele două opţiuni semnificative pe care le avem“, a mai spus Udrea.
Deputatul de Roman consideră că PDL are nevoie de o viziune nouă şi de o echipă puternică, pentru a avea şanse la alegerile prezidenţiale din 2016.

„Trebuie să se instituţiona-lizeze, să fie capabil să construiască o opoziţie reală, puternică. Să fie capabil să dea o speranţă electoratului care ne-a votat odată şi nu ne-a mai votat în 2012, dar nici nu a votat cu USL, ci încă mai aşteaptă o trezire a PDL-ului. Să fie capabil să-şi energizeze, să-şi mobilizeze propriii membri şi să câştige alegerile. Sunt încrezătoare în şansele mele de a câştiga această bătălie pe cont propriu, convingându-mi colegii că proiectul meu este cel mai bun – pentru partid şi pentru România. Sunt, deci, optimistă că, începând cu 24 martie, PDL va porni pe drumul reconstrucţiei adevărate şi că, în scurt timp, partidul se va reanima, îşi va repune motoarele în funcţiune şi va face o opoziţie dură şi transantă actualei puteri incompetente şi corupte, iar în 2016 va reuşi să câştige alegerile parlamentare“, a mai precizat Elena Udrea, de la Roman.

La data de 23 martie, în PDL vor avea loc alegeri interne pentru o nouă conducere a partidului. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida Vasile Blaga, actualul preşedinte, şi deputatul Elena Udrea. Teodor Stolojan, Cezar Preda şi Gheorghe Flutur şi-au arătat susţinerea faţă de Vasile Blaga, în timp ce candidatura Elenei Udrea se pare că va fi sprijinită de Gheorghe Falcă, Gabriel Berca şi Gheorghe Ştefan.

Sursa: Realitatea Media

Lăsați un comentariu

*