Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine: Sunt un susţinător al realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

ministrul Dan SovaMinistrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a contrazis, marţi, declaraţiile publice şi afirmaţii din presă conform cărora nu ar susţine realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş fac următoarele precizări.

El afirmă că „respectivele afirmaţii sunt în totalitate false”.

Dimpotrivă, consider realizarea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş ca fiind o necesitate şi sunt un susţinător clar al acestui obiectiv de infrastructură. Construcţia acestei autostrăzi ar fi benefică nu doar pentru a uni Moldova cu Transilvania, dar ar putea prelua întreg traficul din spaţiul eurasiatic către ţările Uniunii Europene„, a afirmat Şova.

Ministrul şi-a manifestat nemulţumirea că Guvernul nu poate asigura sursa de finanţare pentru acest proiect, autostrada în cauză nefiind pe traseul Coridoarelor Paneuropene 4 şi 9, care beneficiază de finanţare europeană.

Lăsați un comentariu

*