Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Zeci de pacienţi au dispărut de pe listele a şase medici de familie

Situaţie ciudată la Vaslui, unde şase medici de familie au constatat că le-au dispărut de pe listele proprii zeci de pacienţi şi figurau toţi pe lista unui alt medic din municipiul Vaslui, Ligia Buhuş. Oamenii au mers la medicii lor de familie pentru consultaţii şi medicaţie, însă, au făcut cale întoarsă când aceştia le-au spus că nu se mai află în evidenţa lor.
În această situaţie sunt 87 de vasluieni, care nici măcar nu au depus o cerere pentru înscriere la medicul Ligia Buhuş. Motiv pentru care, cei şase medici de familie au reclamat dispariţia pacienţilor de pe liste Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAJS) Vaslui.

„Medicul de familie în cauză a cumpărat, în mod legal, în anul 2011, o listă cu 1.300 de pacienţi de la rudele unui medic de familie din Vaslui care a decedat şi care era finanţat de Casa MTCT. În luna decembrie 2012, listele de pacienţi ai acestei case au fost introduse în sistemul SIUI, până atunci existând imposibilitatea confruntării bazelor de date cu pacienţii înscrişi în listele medicilor de familie. Practic, toţi cei 87 de pacienţi au ieşit din listele celor şase medici de familie în aceeaşi zi, odată cu preluarea bazei de date a Casei MTST. Cel mai probabil, persoanele care au dispărut din listele celor şase medici au plecat de la vechiul medic de familie după decesul acestuia în 2011, însă, odată cu unificarea bazelor de date ale celor două case de asigurări de sănătate, au apărut în evidenţa ultimului medic, Ligia Buhuş”, a explicat preşedintele CJAS Vaslui, Simona Polak.

Acum, cei 87 de pacienţi au revenit pe listele celor şase medici de familie.

Lăsați un comentariu

*