Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Iaşi: Perchiziţii la locuinţele unor falsificatori de carduri

perchezitii mascatiProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat, marţi, 34 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Oradea, pentru destructurarea unei reţele ce se ocupa cu fraudarea cardurilor bancare în Cehia şi Ungaria. Banii obţinuţi au fost folosiţi pentru achiziţionarea unor bunuri din Olanda în valoare de peste 300.000 euro.

În perioada mai – septembrie 2012, orădenii de Ioan Gheorghe Bejuşcă (37 de ani) şi Constantin Eduard Sîrbu (33 de ani) au constituit o grupare infracţională formată din 26 de persoane specializate în deţinerea de echipamente – aparatură  skimming, în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, procurarea de informaţii de identificare a card-urilor bancare în vederea falsificării acestora, falsificarea şi punerea în circulaţie a card-urilor bancare, falsificarea de bancnote din cupiura de 100 USD şi spălare de bani.

Informaţiile de identificare a card-urilor bancare aparţinând clienţilor erau procurate prin montarea aparaturii tip skimming  la diferite ATM – uri situate pe teritoriile Cehiei şi Ungariei, iar după falsificarea cardurilor, acestea erau folosite pentru achiziţionarea unor bunuri de la diverşi comercianţi de pe teritoriul Olandei. Membrii grupării au efectuat retrageri de numerar sau au achiziţionat bunuri în valoare de peste 300.000 euro. O parte din membrii grupării s-a ocupat şi de falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote din cupiura de 100 dolari.

Lăsați un comentariu

*