Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Primăria Iaşi, amendată cu 60.000 de lei

Primăria municipiului Iaşi a fost amendată cu 60.000 de lei pentru că a tăiat teii de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Viceprimarul Mihai Chirica spune că amenda primită de la Garda de Mediu a fost o acţiune uşor subversivă ”pentru că au început să vorbească despre mere, dar până la urmă amenda au dat-o pentru pere, oarecum într-o relaţie cu câteva ONG-uri”. Amenda a fost dată de Garda Naţională de Mediu pentru că Primăria nu are Registrul Spaţiilor Verzi.

Acelaşi proces verbal şi aceleaşi fraze le-am găsit şi într-un memoriu al unui ONG, pe perioada când se făceau înlocuiri de arbori pe Ştefan cel Mare. Ni se pare o ingerinţă într-o instituţie a statului, subiectivă şi uşor ilegală dar vom verifica în continuare ce s-a întâmplat acolo. A fost ca un nod în papură pentru că nu aveau altă variantă de a se agăţa de o anumită chestiune”, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Reprezentanţii Primăriei vor contesta procesul verbal şi vor cere mai departe să fie făcută ”o analiză mai detaliată la Gardă”.

Suma de 60.000 lei nu este cea maximă dar nici ca minimă, ceea ce arată rea voinţă faţă de o instituţie publică care îşi face datoria în limita banilor pe care îi are, pentru că avem foarte multe obligaţii legate de cetăţenii acestui oraş, nu să numărăm copacii prin spaţiile verzi ale lu cetăţeanul X din nu ştiu ce cartier”, a mai spus Mihai Chirica.

Lăsați un comentariu

*