Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Suceava: Incredibil! La 13 ani a rămas însărcinată cu un bărbat de 27 de ani cu acordul mamei

Caz incredibil în comuna Ipoteşti din judeţul Suceava. O minorăde doar 13 ani din clasa a VIII-a a rămas însărcinată cu un bărbat de 27 de ani, culmea, cu acordul mamei şi al bunicii.

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de la Ipoteşti s-au sesizat despre relaţia interzisă dintre cei doi tineri, minora fiind dusă la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, unde legiştii au constatat că eleva este însărcinată în 22-23 de săptămâni.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în cursul lunii noiembrie 2012, minora a întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu tânărul în vârstă de 27 de ani, atât la domiciliul acestuia, cât şi în alte locaţii de pe raza municipiului Suceava”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Acum, bărbatul de 27 de ani s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.
Relaţia dintre cei doi este cunoscută, însă, de rudele fetei, care nu văd nicio problemă în faptul că minora a rămas însărcinată cu un tânăr cu mult mai mare decât ea.

 „Ei au vorbit amândoi, noi nu ne-am băgat, tatăl lui este patron cu firmă, lucrează şi el acolo, este băiat harnic. Tatăl ei (n.r – minorei) este mort, iar noi nu putem să ne băgăm între copiii ăştia tineri, că ei aşa tare s-au luat, că fata a spus că se omoară dacă se desparte de el”, explică Mafta Ilieschi, bunica minorei însărcinate.

Se pare că cei doi au o relaţie de un an de zile.
Poliţia Ipoteşti l- a chemat la audieri pe tânărul de 27 de ani, Vasile B., care a mărturisit că are de gând să o ia de nevastă pe minoră.
Directoarea şcolii din Ipoteşti, Violeta Cercel, este cea care a aflat de situaţia fetei şi a anunţat Poliţia.
Cazul a ajuns şi în atenţia reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC)Suceava.

Potrivit unui comunicat al DGASPC, „mama fetei a declarat că a aflat de sarcina copilului ei în luna noiembrie 2012, situaţie in care a  mers cu copilul la  un medic specialist. De asemenea, mama minorei şi-a luat angajamentul supravegherii, îngrijirii şi educării fetei şi nu doreşte o  măsură de protecţie pentru aceasta. Referitor la copilul care urmează să se nască, mama minorei a declarat ca doreşte ca acesta să rămână în familie”, se arată într-un comunicat al DGASPC.

Cazul de la Ipoteşti este al cincilea de acest gen de la începutul acestui an, în Suceava.
Infracţiunea de act sexual cu un minor săvârşită în condiţiile prezentate se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Lăsați un comentariu

*