Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Bacău: Cum a ajuns un poliţist milionar în euro

Timp de construcţie două zile, consum de energie mai mic de până la cinci ori, rezistenţă la seisme, facturi reduse cu până la 75%. Sunt câteva dintre avantajele pe care le aduc casele din lemn, la modă pe pieţele din vestul Europei. O companie din Bacău încearcă să schimbe obiceiurile românilor în materie de imobiliare şi să îi convingă că acestea sunt locuinţele viitorului. Vor prinde şi pe piaţa autohtonă soluţiile caselor mai mult ecologice decât economice?

UN IMOBIL MODERN CU O SUPRAFAŢĂ DE 500 DE METRI PĂTRAŢI, dotat cu o zonă de spa şi fitness, dar şi cu o piscină acoperită şi un spaţiu special amenajat pentru activităţile care ţin de hobby-uri, alimentat exclusiv prin mijloace de energie neconvenţională se ridică chiar acum în apropierea oraşului Bacău. Este viitoarea locuinţă a lui Răzvan Cazacu, o construcţie exclusiv pe structură din lemn care a început în aprilie şi va fi încheiată, potrivit lui Cazacu, până la sfârşitul anului. Antreprenorul de 41 de ani şi-a petrecut ultimii zece ani construind case din lemn pentru Franţa, Norvegia, Olanda sau Belgia într-o fabrică cu 50 de angajaţi din Moineşti, oraş aflat la aproape 40 de kilometri de Bacău, scrie Ziarul Financiar.

De unde ideea? După ce a absolvit Academia de Poliţie şi Dreptul şi a lucrat ca poliţist timp de doi ani, Cazacu s-a orientat spre business: „era perioada anilor ’97- ’98, când toată lumea îşi încerca norocul, iar în zona respectivă industria lemnului prindea amploare„. A fondat firma Vandrem Trust în domeniul exploatării forestiere şi a început să facă exporturi de buşteni şi cherestea, iar apoi, în 1998, s-a concentrat pe producerea de mobilier masiv pentru pieţele din Germania şi India.Citiţi mai mult despre poliţsitul din Bacău ajuns milionar din case de lemn pe www.businessmagazin.ro.

Lăsați un comentariu

*