Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Preoţi alungaţi din biserică de Episcopie, trimişi în altar de Tribunal

Cei doi preoţi din judeţul Vaslui, care au fost scoşi din lăcaşele de cult în care slujeau cu mascaţii, în urma unei decizii a Episcopiei Huşilor, se pot întoarce în biserici după ce Tribunalul Vaslui a admis recursurile formulate de aceştia împotriva ordonanţelor preşedinţiale de evacuare date de Judecătoria Bârlad.

Nu putem emite niciun punct de vedere cu privire la această sentinţă până când nu vom prim oficial comunicarea din partea Tribunalului Vaslui cu motivarea hotărârii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Marinică Tudor.

Decizia instanţei vasluiene este definitivă şi irevocabilă.

Cei doi preoţi, din localităţile vasluiene Sărăţeni şi Bozia, au fost caterisiţi la sfârşitul anului 2011, au fost evacuaţi, pe rând, în ultimele două săptămâni, din biserici şi casele parohiale de către un executor judecătoresc, în baza ordonanţelor preşedinţiale date de către Judecătoria Bârlad.
Ei au fost caterisiţi în urma plângerilor făcute la Poliţie împotriva Episcopiei Huşilor pe motiv că le-ar fi fost reţinute nejustificat şi abuziv anumite sume din salarii, ei nemaiavând dreptul să oficieze slujbe sau alte servicii bisericeşti.

Lăsați un comentariu

*