Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Vaslui: Administratorul unei societăţi comerciale cercetat pentru bancrută frauduloasă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările față de S.Sorin, în vârstă de 43 ani, din municipiul Vaslui, administratorul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Vaslui, cu obiect principal de activitate producerea și comercializarea de mobilier.

În anul 2009 s-a dispus deschiderea procedurii de insolvență a societății comerciale respective, fiind desemnat un administrator judiciar. Ulterior s-a dispus începerea procedurii generale de faliment împotriva societății respective, cu ridicarea dreptului de administrare debitorului.

 În luna martie 2013, lichidatorul judiciar a formulat o plângere penală privind înstrăinarea în frauda creditorilor a bunurilor mobile proprietatea societății comerciale.

 Din cercetările efectuate de polițiștii de investigare a fraudelor a rezultat faptul că în anul 2012, S.Sorin a luat toate bunurile mobile din incinta a două imobile din municipiul Vaslui (atelier de mobilă și restaurant), aparținând societății respective. Mai multe bunuri au fost vândute fără întocmirea documentelor de vânzare-cumpărare, iar altele au fost depozitate în diverse locații.

 În cauză a fost dispusă și o expertiză contabilă pentru a se stabili dacă bunurile identificate în anumite locații au fost cuprinse în listele de inventariere întocmite de lichidatorul judiciar și în evidențele contabile ale societății comerciale.

 Astfel, s-a constatat faptul că valoarea totală a bunurilor identificate cu ocazia cercetărilor este conform raportului de expertiză contabilă de aproximativ 42.700 lei.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că învinuitul a înstrăinat fără drept mai multe bunuri în timpul procedurii de insolvență a societății comerciale (strung, mobilier, mașini de găurit, mașină de șlefuit, circular de debitat lemn, mașină de prelucrat lemn, polizor, centrală termică, aparat aer condiționat, mașini de cusut).

Faptele săvârşite de S.Sorin întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de bancrută frauduloasă, fapt pentru care poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarul penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere în judecată a învinuitului.
 În conformitate cu prevederile Legii 85/2006, privind procedura insolvenței, înstrăinarea, în frauda creditorilor, în caz de insolvenţă a debitorului, a unei  părți din active, constituie infracțiunea de bancrută frauduloasă și se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Lăsați un comentariu

*