Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Botoşani: Viceprimarul PNL, Viore Iliuţă, şi-a dat demisia

Viceprimarul Viorel Iliuţă şi-a anuntat demisia după sedinţa de miercuri a Consiliului Local. Vizibil emoţionat, el a mulţumit colegilor din Consiliu Local pentru colaborarea avută, fără însă a-l ataca pe primar.

Sunt un pic emotionat. De maine (joi) demisionez din functia de viceprimar si consilier local. Nu o fac inainte de a multumi colegilor din toate partidele pentru buna colaborare, increderea acordata. Viata merge inainte si va urez mult succes in continuare. Va urez succes in activitatea profesionala. Va asigur in continuare de toata sustinerea mea“, a spus Iliuta la sfarsitul sedintei de Consiliu Local.

Vezi AICI video!

La randul sau, primarul Ovidiu Portariuc a tinut sa declare ca a avut o colaborare buna cu viceprimarul Iliuta.

Consider ca am avut o colaborare excelenta în ceea ce priveşte colaborarea pe proiectele orasului. Il asigur de tot sprijinul si respectul de care s-a bucurat şi până acum şi sunt sigur că acolo unde a decis şi îişi va continua de mâine cariera, va face aceleaşi lucruri bune pe care le-a făcut în municipiul Botoşani“, a spus, în şedinţă, Portariuc. Vezi AICI video!

În schimb, declaraţiile ulterioare şedinţei de Consiliu Local au fost mult mai acide.

Iliuţă a spus că demisionează din cauză că s-a săturat de „bălăcăreala din Primărie”.

Eu nu pot să mă complac într-o bălăcăreală continuă şi cred că am lucruri mai bune de făcut”, a declarat Iliuţă.

La rândul său, Portariuc susţine că viceprimarul este victima politică a lui Florin Ţurcanu.

„Faptul că anumite interese politice l-au făcut sau l-au forţat pe domnul Iliuţă să îşi prezinte demisia e un lucru care nu mă priveşte, ci îi priveşte pe cei de la PNL, modul cum îşi gestionează strategia politică. E clar, din punctul meu de vedere, că domnul Iliuţă a fost forţat de domnul Ţurcanu să facă acest pas în spate, printr-o strategie pe care numai domnul Ţurcanu o cunoaşte”, a spus Portariuc, care spune că nu se consideră vinovat pentru situaţia creată.

Iliuţă a recunoscut că a acceptat să devină director la Spitalul Judeţean.

Vezi AICI video cu reacţia lui Iliuţă când a dat mâna cu primarul!

Lăsați un comentariu

*