Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Neamţ: Actorul Constantin Ghenescu omorât pentru pensia de 900 de lei. Criminalul s-a lăudat apoi că a luat viaţa unui om

Poliţiştii din Piatra Neamţ au încătuşat un fost puşcăriaş pe nume Vasile Botezatu, care a recunoscut la audieri că i-a luat viaţa actorului Constantin Ghenescu.

Procurorii din Piatra Neamţ analizează astăzi, 8 septembrie, propunerea de arestare prventivă pentru 29 de zile a unui bărbat de 25 de ani, pe nume Vasile Botezatu, reţinut de poliţişti în cursul zilei de sâmbătă, drept principal suspect în cazul uciderii actorului Constantin Ghenescu, găsit mort la vârsta de 69 de ani în cursul zilei de joi, de către vecinii de bloc.

Potrivit anchetatorilor, Botezatu, un individ condamnat de mai multe ori în trecut pentru furturi şi tâlhării, a pândit momentul în care Constantin Ghenescu a scos bani de la bancomat şi l-a urmărit pe actor până în locuinţa lui situată într-un bloc din cartierul Precista din Piatra Neamţ.

Criminalul ar fi aflat de la mătuşa lui, femeie de serviciu în scara blocului, că artistul nu încuie uşa apartamentului. A intrat în locuinţa acestuia şi, pentru că a refuzat să-i dea banii, criminalul l-a lovit pe Ghenescu, de mai multe ori, cu un cuţit în zona gâtului.

Criminalul a furat apoi 900 de lei şi a plecat apoi spre casă unde s-a lăudat cu crima în faţa familiei. „I-a spus mamei lui că a făcut ceva ce noi n-am făcut în viaţa noatră”, a povestit o mătuşă de-a criminalului. „Nu credeam că e capabil de crimă, Cu furatul da, ştiam, că se droga”, a spus şi mama criminalului.

Poliţiştii l-au găsit pe Vasile Botezatu în zona barajului Bâtca Doamnei. Se pare că intenţiona să-şi pună capăt zilelor. Pentru fapta comisă riscă 25 de ani închisoare.

Constantin Ghenescu s-a născut pe 12 februarie 1944, la Bucureşti, dar cariera artistică s-a confundat pentru o lungă perioadă cu istoria Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

A absolvit în 1969 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ.

A debutat în „Cronica personală a lui Laonic” de Paul Chitic, regia Magda Bordeianu, spectacol cu premiera pe 22 august 1969, în care a interpretat personajul Iraclie. Lordul Lovell din „Răfuiala“ de Ph. Messinger, Josef K. din „Procesul” de S. Berkoff,  Rică Venturiano, Crăcănel sunt doar câteva dintre rolurile memorabile cu care a bucurat publicul Teatrului Tineretului.

În anul 1997 s-a transferat la Teatrul „Bulandra“ din Bucureşti, continuând să aibă colaborări la Teatrul Tineretului şi în anii următori.

„Cei care l-au cunoscut îndeaproape mărturisesc despre o fire marcată de o delicateţe neobişnuită şi discreţie. Fie-i somnul lin!“, se arată într-un necrolog al TT-ului pietrean.

De-a lungul timpului, a jucat în nenumărate filme. Iată câteva dintre acestea: „Şi caii sunt verzi pe pereţi” (2012), „Cealaltă Irina” (2009), „Weekend cu mama” (2009), „Cronica unei morţi amânate” (2008), „Legiunea străină” (2008), „Margo” (2006), „Marilena de la P7” (2006), „Entre chiens et loups” (2002), „Garcea şi oltenii” (2002), „Occident” (2002), „Train de vie / Trenul vieţii” (1998), „Schimbarea la faţă” (1995).

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*