Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Dosar de politician: RealitateaTv îl atacă dur pe primarul Botoşaniului

Al treilea om ca putere în Partidul Social Democrat este Andrei Dolineaschi,  secretarul general al partidului. Deputatul de Dorohoi face o figura retrasă.  Numele lui este folosit doar atunci când şmecherii din partid discută despre  numirile în funcţii pentru ministere şi instituţii deconcentrate. Dolineaschi  este şeful filialei de la Botoşani, micul şi săracul judeţ din nordul ţării.  Interesant este că în PSD oamenii cu funcţii importante provin cu precădere din  judeţele mici şi sărace, a se vedea cazul baronului Dragnea. Tânărul secretar  general al PSD face parte din echipa de reformatori ai lui Victor Ponta. Pe plan  local, Dolineaschi şi-a promovat omul de încredere în funcţia de primar al  oraşului Botoşani. Numele său este Ovidiu Portariuc
La fel de tânărul primar PSD se luptă de mama focului cu tainele administraţiei  publice, fiind în faţa primei funcţii administrative importante. Portariuc  promisese în campania electorală că va face 10.000 de locuri de muncă, va  construi 2000 de locuinţe şi, culmea culmilor, va rezolva problema câinilor  maidanezi din Botoşani. Evident că după un an şi jumătate de mandat , PSD-istul  Portariuc n-a ridicat nicio locuinţă, nu a adus niciun investitor în oraş, iar  câinii maidanezi zburdă fericiţi prin oraş…

La Botoşani alianţa  politică USL este practic desfiinţată. Liberalii conduşi de şeful judeţului  Florin Ţurcanu au suspendat protocolul cu PSD-iştii. Scandalul a izbucnit după  ce primarul Portariuc i-a tăiat atribuţiile de viceprimar liberalului Viorel  Iliuţă. Care a fost lăsat să se ocupe de instituţiile de cultură din oraş.  Iniţial, liberalul Iliuţă se ocupa de investiţiile primăriei Botoşani. Liberalii  îi acuză pe PSD-işti că au devenit stăpânii judeţului. Baronul liberal Ţurcanu a  ameninţat că va declanşa alegerile anticipate pentru primărie. PSD-iştii din  Botoşani au contracarat şi l-au numit în funcţia de şef al zonei metropolitante  pe protejatul primarului Portariuc, deşi funcţia trebuia dată liberalilor.  Războiul fratricid în USL Botoşani continuă în forţă.

În paralel,  Portariuc duce un război cu PDL-iştii conduşi de familia Flutur. Fostul primar  al Botoşaniului, Cătălin Flutur, verişorul  fostului ministru Gheorghe  Flutur, îi stă ca un spin în coasta primarului Portariuc. Cum se întâmplă la  români, cu cât este mai mic judeţul, cu atât sunt mai mari orgoliile. Devenit un  teren de luptă politic, micul oraş Botoşani este blocat economic, iar  investiţiile în dezvoltare de la Bucureşti întârzie să vină. Portariuc  intenţionează să-l lase fără loc de muncă pe Cătălin Flutur, cel care conduce o  companie din subordinea consiliului local Botoşani. Portariuc vrea să  desfiinţeze compania care administrează spaţiile şi imobilele primăriei după ce  a comandat un audit. Alte zeci de mii de euro au fost cheltuite de primar pentru  diverse contracte de consultanţă, fiind acuzat că aruncă banii oraşului pe geam.

Până să ajungă primar, Ovidiu Portariuc era om de afaceri, acţionar la  cinci societăţi. În 2012 o singură companie deţinută de primar a reuşit să facă  un modest profit de 1000 de dolari. Portariuc se ocupă de agricultură biologică  şi comerţ, având în administrare o exploatare agricolă într-un sat din judeţ.  Singura lui afacere de anvergură, o fabrică de lapte, a intrat în insolvenţă  anul trecut, iar reţeaua de magazine are pierderi considerabile. Primarul PSD a  simţit pe propria piele cât de greu este să fi antreprenor în România! Sunt  sigur că după patru ani la primărie va uita de necazurile ca om de afaceri şi va  deveni un primar prosper. Portariuc a moştenit tradiţia de mic afacerist local  de la părinţii săi- tatăl său şi mătuşa sa sunt trimişi în judecată pentru  implicarea firmelor deţinute într-o reţea de devalizatori. Cazul este banal: doi  angajaţi ai Parchetului Judecătoriei Botoşani decontau în fals diverse produse  în numele instituţiei. Ei primeau facturi de la anumite companii, făceau plăţile  pentru produsele fictive, apoi administratorii împărţeau banii astfel obţinuţi.  Au fost sifonaţi astfel circa 250.000 de euro. Procurorii au stabilit că  primarul Portariuc nu avea legătură cu reţeaua din care făcea parte tatăl şi  mătuşa sa.

Situaţia de la Botoşani este argumentul că nu întotdeauna  tinerii aleşi în funcţii publice pot face şi performanţă. Primarul Portariuc şi  şeful său, Andrei Dolineaschi, fac parte din generaţia de politicieni care  chipurile ar trebui să scoată ţara din criză. Eşecul acestei generaţii va arunca  România în alţi 10 ani de marasm politic şi înapoiere economică
Sursa: realitatea.net

Lăsați un comentariu

*