Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Iaşi: Lux în sărăcie. Află câştigurile fabuloase ale rectorilor ieşeni!

În ciuda finanţării precare a învăţământului universitar, fapt aclamat de toti universitarii, rectorii ieşeni se află pe lista celor mai bine plătiţi din ţară. Potrivit econtext.ro, un site care a obişnuit presa cu analize privind situaţia învăţământului universitar, profesorii universitari Vasile Işan şi Vasile Vântu au cele mai mari salarii dintre rectorii din centrul ieşean.

Astfel, Vasile Işan, rector al Universităţii “Al.I:Cuza” câştigă 16.706 de lei pe lună şi se situează pe locul cinci în top. Vasile Vântu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” primeşte 8616 de lei lunar şi ocupă locul 16 din 25.

Primele patru locuri sunt ocupate de rectorii Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, cu peste 29.000 de lei salariu, apoi, la o foarte mică diferenţă, cel al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Urmează rectorii Universităţii de Vest din Timişoara şi din Craiova, cu aproape 25.000, respectiv, 19.000 de lei.

Echipa econtext.ro a luat în calcul doar 25 de universităţi de stat din întreaga ţară, în funcţie de evaluarea lor naţională.

Lăsați un comentariu

*