Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Viaţa unui adolescent plătită cu 13 ani de închisoare

Un bărbat din Suceava a fost condamnat, luni, la 13 ani de închisoare pentru omor calificat. Cristian Gheorghe Filipciuc, zis Fila, va sta în puşcărie după ce, în luna mai 2011, a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani, pe peronul Gării Burdujeni.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au admis, luni, apelul procurorilor, stabilind o pedeapsă mai mare pentru Fila.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată, iar în rejudecare dispune: Înlătură dispoziţia de contopire a pedepsei aplicate în cauză cu pedepsele anterioare ale inculpatului şi de aplicare a unui spor de pedeapsă. În baza art. 36 alin. 1 rap. la art. 34 lit. b C.pen., contopeşte pedepsele anterioare, astfel cum au fost repuse în individualitatea lor cu cea stabilită prin sentinţă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, sporită la 13 ani“, se arată în dispozitivul instanţei.

Cum individul are mai multe condamnări la activ pedepsele i s-au contopit, magistraţii stabilind că el trebuie să ispăşească pedeapsa cea mai grea, respectiv de 12 ani de închisoare la care au adăugat un spor de trei ani, urmând ca “Fila” să stea în total 15 ani după gratii

Iniţial, pe 11 septembrie 2013, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Cristian Gheorghe Filipciuc, la opt ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat. Acestuia i-a fost contopită pedeapsa cu cei de şapte ani de închisoare primită pentru trafic de minori, cinci ani pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, patru ani de închisoare pentru proxenetism şi 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la introducerea în ţară de droguri de mare risc, astfel că în final are de executat 12 ani de închisoare, la care magistraţii suceveni i-au adăugat un spor de trei ani, urmând să ispăşească în total 15 ani după gratii.

“Fila” a fost trimis în judecată de procurorii suceveni în luna aprilie a acestui an. El este acuzat că pe data de 22 mai 2011 a înjunghiat un tânăr pe peronul Gării din Burdujeni. Victima, în vârstă de 17 ani, a mers în gară să o aştepte pe bunica lui care venea de la Câmpulung Moldovenesc. Adolescentul a mers într-un bar de pe peronul gării unde a fost luat la înjurături şi ameninţat de “Fila” care avea o atitudine violentă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Minorul şi-a sunat tatăl de frică să nu fie bătut în gară. In scurt timp tatăl tânărului a venit pe peron, s-a dus în localul respectiv, unde i-a spus lui Filipciuc să-i lase fiul în pace.

“Fila” a ieşit din bar după cei doi şi l-a lovit pe bărbat cu pumnul în faţă. Minorul a sărit în ajutorul tatălui său, însă agresorul a scos un cuţit şi l-a tăiat în zona braţului drept, hemitoracelui stâng, a coapsei şi gambei drepte. Victima, din cauza loviturilor primite, a căzut în genunchi, iar Fila l-a mai tăiat o dat în zona gâtului. După această ultimă lovitură agresorul a luat-o la fugă fiind prins însă de poliţişti, având asupra lui cuţitul cu care şi-a tăiat victima. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde medicii au stabilit că viaţa acestuia a fost pusă în pericol.

Lăsați un comentariu

*