Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Iaşi: Au fost prinşi hoţii care au spart în vară o casă de amanet. Vezi cum s-au dat de gol! VIDEO

Poliţiştii de investigaţii criminale din Iaşi au depistat şi reţinut trei bărbaţi, suspectaţi că ar fi sustras bani şi bijuterii, în valoare de 187.000 de lei, dintr-o societate comercială. Pe numele celor trei au fost emise mandate de arestare preventivă.

Pe 1 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat trei percheziţii, două în Iaşi şi una în Constanţa, la locuinţele celor trei suspecți de furt calificat. Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor. Investigatorii au descoperit trei sisteme de calcul, înscrisuri şi obiecte susceptibile a proveni din comiterea faptei.

Îîn noaptea de 9 spre 10 iulie, cei trei ar fi sustras o cutie metalică plină cu bijuterii şi bani din încasări, în valoare de 187.000 de lei, dintr-o societate comercială din Iaşi, situată în cartierul Dacia. Iniţial, au fost bănuiţi chiar angajţii societăţii, deoarece s-a pătruns în incintă cu ajutorul codului de acces de la sistemul de alarmă. Ulterior, ancheta a demonstrat faptul că suspecţii au reuşit să afle codul după ce au supravegheat, firma mai multe zile, folosind aparatură  video extrem de performantă cu care au observat cifrele din cod.

Supecţii au intrat în vizorul poliţiştilor după ce au şi-au făcut de cap cu banii furaţi saupe care i-au primit după amanetarea bijuteriilor. Vacanţele de lux şi petrecerile i-au dat de gol.

Doi dintrecei trei tineri au fost reţinuţi de poliţiştii din Iaşi, în zilele de 30 şi 31 august. Al treilea suspect a fost depistat şi reţinut, la data de 1 noiembrie, cu sprijinul poliţiştilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei trei suspecţi au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Iaşi, care au emis mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru furt calificat.

VEZI IMAGINILE: 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un patron din Iaşi a jefuit o casă de amanet | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*