Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Prejudiciu uriaş constatat de finanţişti la o firmă de construcţii a drumurilor. Vezi cine este!

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au constat un prejudiciu uriaş la o societate cu domeniul de activitate în construcţii de drumuri şi autostrăzi.

Finanţiştii au imputat firmei o sumă de peste 15 milioane de lei şi înaintat o plângere penală, cercetările fiind continuate în prezent de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Controlul a fost făcut la societatea Dangar Construct SRL din Botoşani, finanţiştii descoperind că firma a făcut mai multe tranzacţii cu societăţi care erau declarate inactive. Mai mult decât atât, în urma controalelor încrucişate, s-a descoperit că firmele cu care societatea de construcţii făcuse tranzacţii, nu puteau dovedi acest lucru.

Pe de altă parte administratorul societăţii botoşănen, Dumitru Brânzei, nu a putut prezenta actele contabile prin care să demonstreze veridicitatea tranzacţiilor efectuate. Concluziile controlului au fost că respectivele tranzacţii nu au avut loc, ci doar înregistrarea unor documente în vederea sustragerii de la obligaţiile financiare către bugetul statului.

Societatea are un singur asociat, Alexandru Brânzei, iar potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, este o firmă atipică domeniului de activitate declarat. Astfel capitalul social este de doar 200 de lei, iar firma nu a avut de la înfiinţare, anul 2007, nici un angajat, raportând doar pierderi în bilanţurile fiscale.

Lăsați un comentariu

*