Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

VIDEO! 30 de traficanți de ţigări aduşi la sediul DIICOT. Printre ei şi un ofițer de poliție

Sedii de poliţie de frontieră şi zeci de locuinţă percheziţionate precum şi 30 de traficanți de ţigări au fost aduşi în cursul zilei de marţi la sediul DIICOT Suceava, fiind acuzați de contradandă cu țigări.

Între aceştia şi ofiţerul de poliţie, Adi Parasca, șef de tură la Sectorul de Poliţie de Frontieră Siret- Vicovu de Sus. Până în acest moment, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore  a trei dintre aceștia între care și polițistul de frontieră au fost introduşi în arestul Poliției Județene și pentru care a fost cerută arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Se pare că încă pentru şapte traficanţi se va proceda la reținerea acestora, după cum au adunat probe în dosar procurorii DIICOT însă audierile sunt încă în toi.  Cercetările vor continua și mâine ,ancheta fiind una mai umplă fiind extinsă și în alte județe.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că la ampla acţiune de anihilare a contrabandei cu ţigări au descins astăzi dimineaţă  polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul poliţiei judeţene sub directa coordonare a  procurorilor DIICOT . Au fost destructurate  două grupări infracționale specializate în trafic cu țigări  extracomunitare pe raza județelor  judeţele Satu Mare, Harghita, Mureş, Sibiu, Bistriţa-Năsăud, dar şi în Bucureşti.

,, Au fost efectuate un număr de 43 de percheziții domiciliare ,cele mai multe 33 în județul Suceava.  Dintre aceste una a fost efectuată la Sectorul de Poliție de Frontieră Rădăuți și una la sediul Poliției de Frontieră Siret-Vicovu de Sus. Pe lângă poliţişti de la Inspetigarea Fraudelor şi procurii DIICOT în acţiune au mai participat poliţişti  DGA Suceava, SAS și  Jandarmi. În contrabadă au fost traficate 500.000 de pachete  de țigărete în valoare de  1 milion de euro. Oamenii legii au confiscat 88.000 de pachete de țigarete cu o valoare de piață de un milion de lei . 30 de persoane aduse la sediul DIICOT pentru audieri. Au fost confiscate colete  cu ţigări, importante sume de bani, telefoane  mobile şi mai multe indisponibilizate mai multe autovehicule care ar fi fost folosite în acțiunea de contrabană cu țigări,, a spus Epureanu.

VEZI VIDEO DE LA DESCINDERI!

Lăsați un comentariu

*