Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Musafir de groază! A murit ars de viu în casa cumnatei

Sfârşit cumplit pentru un bărbat în vârstă de 55 de ani din judeţul Vaslui. Aflat în vizită la o rudă, pe care o teroriza ori de câte ori se îmbăta, omul a murit carbonizat în casa care a fost cuprinsă de flăcări, în cursul nopţii. Cel mai probabil, din cauza un scântei sărite din soba sau a unui coş de fum defect. Şansa a făcut ca proprietara locuinţei să rămână peste noapte în casa unei vecine şi numai aşa a scăpat cu viaţă din capcana de foc.

De câteva zile, bărbatul se afla în vizită la cumnata lui, în satul Buda, comuna Oşeşti. De câte ori se îmbăta însă, devenea agresiv şi nimeni nu se putea înţelege cu el. ~şi lovea şi îşi jignea cumnata, cu care, susţin vecinii, ar fi avut o relaţie nefiresc de apropiată. ~n urmă cu două seri, musafirul şi-a luat gazda la bătaie, iar aceasta, speriată, s-a refugiat peste noapte în casa unei vecine.

Mie îmi era frică de el. Când se îmbăta era nebun, nu mă puteam înţelege cu el. A venit în vizită, dar nu am putut sta în casă de răul lui. Am sunat şi la Poliţie. Aseară, m-a strâns de gât şi am plecat la o vecină. Am dormit la o femeie, de teama lui. Peste noapte, a luat casa foc. Ori a dat el foc, ori de la curent, nu ştiu. M-a lăsat fără casă. Dacă eram acasă, muream şi eu”, a declarat Verginia Gentimir, cumnata victimei.

Rămas singur, musafirul a încărcat soba cu lemne şi apoi s-a culcat. ~n zori, sătenii au auzit trosnete puternice şi au simţit miros de fum. Când s-au apropiat, au văzut locuinţa care ardea ca o torţă şi au pus mâna pe găleţi, în încercarea de a potoli vâlvătaia.

Când am ajuns la locul solicitării, casa ardea în totalitate. Incendiul se manifesta violent la nivelul acoperişului, dar şi la partea de lemn a locuinţei. Aveam informaţii că în interior se află o persoană, pe care am găsit-o într-una din camere, după aroximativ jumătate de oră. Bărbatul în vârstă de 55 de ani era carbonizat. Bănuim că incendiul a pornit de la soba care se afla în camera, ori de la cărbuni, ori de la coşul defect. Urmează să stabilim cauza producerii incendiului „, a afirmat Nelu Tătaru, IJSU Vaslui.

Cadavrul a fost transportat la Morgă pentru necropsie. Cumnata va trebui acum să se ocupe şi de inmormantarea celui care a lăsat-o pe drumuri.

Lăsați un comentariu

*