Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Şantajişti prinşi în flagrant delict de poliţişti. Cereau taxă de protecţie

Doi suceveni au ajuns în arestul poliției județene pentru șataj. Potrivit IPJ Suceava ,în urmă cu două zile ,Poliţia municipiului reședință de județ , a fost sesizată de B.Dumitru, de  63 ani  din comuna Şcheia, cu privire la faptul că de circa 10 zile, A.Adrian, de 34 ani din municipiul Suceava şi D.Viorel, de  44 ani, din comuna Şcheia, îi solicită bani pentru a nu avea probleme şi  a-i  asigura protecţie, ameninţând că în caz contrar îi vor da foc la casă.

Astfel, miercuri, în jurul orei 15.30, deoarece cei doi autori au devenit insistenţi în a solicita o primă sumă de bani, respectiv 300 lei, polițiștii au organizat şi realizat flagrantul, fiind identificaţi A.Adrian şi D.Viorel, ambii având asupra lor suma de 150 lei, bani proveniţi de la partea vătămată.

În baza materialului probator administrat, a fost începută urmărirea penală faţă de A.Adrian şi D.Viorel, pentru comiterea infracţiunii de şantaj în formă continuată, luându-se şi măsura reţinerii  pe timp de 24 ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

Cei doi au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava.

Conducerea IPJ Suceava atrage atenţia încă o dată persoanelor cu manifestări infracţionale de acest gen că nu tolerează comportamente antisociale care prin repetabilitate pot genera o stare de insecuritate publică. Totodată, poliţiştii solicită tuturor celor care se regăsesc în situaţie victimală să sesizeze de îndată astfel de solicitări din partea unor persoane , pentru a se putea proceda la luarea unor măsuri ferme, inclusiv a celor privative de libertate faţă de infractori.

Lăsați un comentariu

*