Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Vâna porci mistreţi pentru a-şi hrăni familia!

Pădurarii unui fond cinegetic din localitatea Pârcovaci, Hârlău, au prins în flagrant delict un braconier chiar în timp ce tranşa un porc mistreţ de 128 de kilograme.

Petru Piţu, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Hârlău, a amplasat mai întâi un laţ, iar porcul s-a prins cu capul în capcană. El a spus poliţiştilor că are mulţi copii acasă şi nu are cu ce să-i hrănească. Braconierul a lovit animalul în cap cu o secure, apoi a început să-l tranşeze, când a fost surprins de pădurari.

La data de 21 noiembrie, ora 11.20, poliţiştii din cadrul oraşului Hârlău au fost sesizaţi de către un paznic al fondului cinegetic nr. 9 Bahlui, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orelor 10.30, l-a surprins pe Petru P., de 43 de ani, în timp ce vâna fără a avea autorizaţie de vânătoare un porc mistreţ. La vederea paznicului de vânătoare, bărbatul a abandonat un cuţit pe care îl folosise la sacrificarea animalului şi a fugit spre domiciliu. Animalul braconat are o greutate de 128,5  kilograme şi a fost transportat la Dispensarul Veterinar Hârlău, în vederea efectuării necropsiei“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Acesta a fost reţinut pentru cercetări, pe numele lui fiind deschis un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro

1 Comentariu

  1. Mario spune:

    In nici un caz nu este bine ce-a facut. Dar parca totusi, as prefera sa stiu ca mistretii daca tot e sa moara, sa fie omorati de cineva care n-are ce manca si ii vaneaza(omoara) strict pentru asta, nu pentru placerea bolnava doar de a omori a unuia ca Tiriac. just saying…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*