Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Scandal cu împuşcături la Neamţ! Poliţişti bătuţi şi înjuraţi de doi bărbaţi băuţi

Scandal de proporţii, luni seară, într-un bar din satul nemţean Băluşeşti. Poliţiştii de la Postul de Poliţie Icuşeşti au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Icuşeşti că un nemţean de 39 de ani din Roman, Marius T., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un scandal monstru într-un bar. Când au ajuns, poliţiştii i-au certu scandalagiului să se calmeze şi să părăsească localul, dar bărbatul a început să-i înjure şi să-i jignească pe oamenii legii.

Poliţiștii l-au condus spre ieşirea din local, iar în momentul în care acesta a ajuns pe terasă a devenit recalcitrant, violent, ameninţând cu un cuţit administratorul localului și persoanele din interior. Polițiștii i-au solicitat din nou să părăsească incinta, moment în care a continuat scandalul, adresând injurii și amenințări polițiștilor, totodată încercând să-i lovească. Polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen din dotare și au încercat imobilizarea și încătușarea acestuia, în acel moment a intervenit fiul său, Lucian T., de 19 ani, care a lovit unul dintre polițiști cu pumnii și picioarele, iar apoi, Marius T. a luat un scaun de la o masă și a lovit unul dintre polițiști.

Oamenii legii  au efectuat somația legală, verbală, cu armamentul din dotare, însă din cauza faptului că cei doi continuau să lovească cu obiecte de mobilier, s-a folosit asupra acestora armamentul din dotare, trăgându-se șase focuri de armă, Marius T. fiind lovit în zona piciorului și abdomenului, iar Lucian T. în zona piciorului.
Deși împușcat, Marius T. a părăsit incinta localului și a început să lovească cu pumnii în parbrizul autospecialei de poliție, fisurându-l în mai multe locuri, continuând să adreseze ameninţări poliţiștilor.
Echipa de cercetare sosită la faţa locului a găsit asupra acestuia un cuţit. Atât poliţiştii, cât și cele două persoane au fost transportate cu ambulanța la Spitalul Municipal Roman, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, Marius T. fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și port ilegal de armă albă, iar Lucian T. fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Dosarul urmează a fi declinat pentru continuarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. De asemenea, se efectuează cercetări privind accidentul de muncă în care au fost implicaţi cei doi poliţişti, cât și cu privire la modul de folosire a armamentului din dotare.

Lăsați un comentariu

*