Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Inedit! O femeie a născut după o sarcină dezvoltată în abdomen

Caz unic si deosebit la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean. Medicii au operat o mămică a cărei sarcină s-a dezvoltat  în abdomen. Femeia, in varsta de 25 de ani,  era la prima sarcina, iar pe perioada acesteia nu a fost la niciun control medical. A ajuns pe mana medicilor in momentul in care i-a venit sorocul.  In urma unui control amanuntit, medicii au constatat că fătul nu se afla în uterul femeii ci se dezvoltase în abdomenul acesteia, printre organe. Este primul caz de acest gen la Maternitatea Botosani.

Sarcina era dezvoltata pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterina a cedat si a ramas numai sacul ovular, numai membranele, lichidul si copilutul, care s-a dezvoltat in abdomen. Surpriza a fost la operatie, atuncu cand s-au vazut membranele, nu mai era utern, nimic. Copilutul plutea in lichid“, a declarat medicul Gina Puflea,  coordonatorul Sectiei de Obstetrica si Ginecologie.

Copilul  s-a nascut de  2,8 kg si este perfect sanatos, la fel si mama. Medicii spun ca astfel de cazuri sunt extrem de rare.

Lăsați un comentariu

*