Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Caz ciudat la Vaslui! Un cioban dat dispărut a fost găsit hoinărind în pielea goală

Un cioban din comuna vasluiană Vutcani a fost dat dispărut de apropiaţi, după ce bărbatul a părăsit stâna pe care o păzea, situată în comuna Hoceni, fără să anunţe pe nimeni. În urma sesizării Poliţiei, s-au organizat căutări cu forţe extinse la care a participat şi Poliţia de Frontieră. Bărbatul a fost găsit hoinărind dezbrăcat după trei zile printr-un parc eolian de pe raza comunei Vutcani. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal din Huşi.

Dumitru J. a plecat pe 22 noiembrie de acasă la stâna unui cioban în grija căruia avea date şi câteva oi. Tatăl proprietarului decedase şi s-a învoit cu bărbatul să aibă grijă de animale pentru a merge la înmormântare. Luni dimineaţă, pe 25 noiembrie, un tânăr care îi adusese de mâncare a observat că Dumitru J., în vârstă de 71 de ani, nu se afla la stână şi a dat alarma. După ce cunoscuţii l-au strigat şi l-au căutat pe bătrân pe parcursul întregii zile, marţi dimineaţă s-au hotărât să ceară ajutorul Poliţiei.

Poliţia a fost sesizată în ziua de 26.11 cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 71 de ani a dispărut de la o stână de pe raza comunei Hoceni. Proprietarul stânei l-a luat să aibă grijă de animale. Au fost organizate căutări cu forţe extinse, la care a participat şi Poliţia de Frontieră. L-au identificat miercuri, 27 noiembrie, într-un parc eolian de pe raza comunei Vutcani. Când l-au găsit starea acestuia nu era una bună, era agitat şi speriat motiv pentru care a fost chemată o ambulanţă. A fost transportat la Spitalul Municipal din Huşi”, a declarat agent principal Alina Tonică, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui. Explicaţia pe care bărbatul a dat-o poliţiei după ce şi-a revenit, în ziua de vineri, 28 noiembrie, a fost că s-a decis să plece de la stână cu gândul de a reveni acasă, dar s-a rătăcit, distanţa pe care trebuia să o parcurgă pe jos fiind de aproximativ 9 kilometri. Soţia bătrânului spune că nu înţelege decizia bărbatului dar speră să revină acasă cât mai repede.

“Ciobanul a trecut pe la noi pe acasă şi l-a rugat pe soţul meu să păzească oile, pentru că trebuia să meargă la înmormântarea tatălui său. Vineri, bărbatul meu a plecat la stână şi de atunci n-am mai ştiut nimic de el. Luni dimineaţă s-a dus un băiat să îi ducă de-ale gurii şi a găsit oile singure. L-a strigat, l-a căutat şi când a văzut că nu e nici urmă de el, a sunat la 112. A fost găsit miercuri pe la ora prânzului. Era dezbrăcat, avea doar şosetele în picioare. L-au dus poliţiştii la Huşi unde este internat şi acum. Am mers la el în vizită şi nu îşi revenise, vorbea aiurea. A zis medicul că o să îi facă o tomografie să vadă dacă nu are o tumoare. Eu sper să îşi revină cât mai repede să se întoarcă acasă”, a declarat Ioana J., soţia bărbatului.

 

Lăsați un comentariu

*