Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bacău: Asistentele care au schimbat bebeluşii între ei, scoase de sub urmărire penală

Cele două asistente de la Spitalul Municipal Oneşti din judeţul Bacău, care în luna iunie au schimbat doi bebeluşi la naştere, au fost scoase de sub urmărire penală după ce iniţial au fost cercetate penal pentru neglijenţă. Decizia a fost luată de Judecătoria Oneşti, care a decis ca cele două asistente să primească amenzi administrative de 1000 de lei pentru neglijenţă în serviciu.

Vă reamintim că cele două asistente au schimbat între ei doi bebeluşi care s-au născut în aceeşi zi, fiecare dintre mame mergând acasă cu copilul celeilalte. Abia după un timp una dintre mame şi-a dat seama că pe brăţara copilului său este scris un alt nume de familie. Au cerut efectuarea unor teste ADN, iar după câteva săptămâni au aflat că nu erau copiii lor.

După acest caz, un medic şef de secţie şi un asistent-şef de la Spitalul Oneşti au fost retrogradaţi din funcţii, cinci asistente au fost penalizate cu zece la sută din salariu pe o perioadă de trei luni, o infirmieră a fost sancţionată cu cinci la sută pe trei luni, iar alte patru infirmiere au primit avertismente.

Lăsați un comentariu

*