Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Jandarmii nu se dau plecaţi din Pungeşti. O primă acţiune a fost respinsă de instanţă!

Acţiunea depusă în instanţă, la Judecătoria Vaslui, pentru retragerea trupelor de jandarmi de pe teritoriul comunei Pungeşti prin încetarea declarării acestei zone drept zonă specială de siguranţă publică, de către jurista în drept european Simona Niculescu, a fost respinsă de judecători, motivarea acestei decizii urmând a fi făcută publică în zilele viitoare.

 Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie formulată de Ministerul Afacerilor Interne, prin reprezentant legal – Direcţia Generală Juridică. Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamanta Niculescu Simona Lucia, (…), în nume propriu şi în calitate de reprezentant al Asociaţiei „România fără ei„, se arată în comunicarea magistraţilor.

Practic, cererea reprezentantului IPJ formulată în cadrul şedinţei de judecată de miercuri, 11 decembrie, a fost respinsă probabil pentru că IPJ nu era parte în proces. Astfel, cel puţin până la judecarea apelului la Tribunalul Vaslui, apel pe care jurista Simona Niculescu a declarat că-l va face imediat după primirea motivării deciziei de la Judecătoria Vaslui. În prezent, în comuna Pungeşti trupele de jandarmi restricţionează traficul, în special cel pietonal, legitimând şi interpelând orice persoană care fie tranzitează zona, fie, ca localnic, se deplasează la magazin, cu treburi sau chiar în vizită la neamuri sau vecini.

Lăsați un comentariu

*