Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Vaslui: Chevron face propagandă în şcoală! Pachete cu dulciuri şi pliante!

Joi şi vineri, în şcolile din comuna Băceşti, elevii din clasele I – IV au primit cât un cadou de la firma Chevron. Pachetele au fost distribuite chiar în sălile de clasă. Alături de dulciuri şi câteva rechizite, în pachete se aflăşi un pliant, o scrisoare „de informare” care începe cu titlul Chevron, „Pentru tine şi familia ta”!

În urma opoziţiei de la Pungeşti, oficialii de la Chevron pregătesc îndelung terenul la Băceşti, acolo unde au aprobare pentru o altăsondăde explorare a gazelor de şist. Iniţial au trimis mai multe echipe pentru o „campanie de informare”. Fiind primite cu ostilitate, a fost gândită o altă strategie: campanie de informare în şcoli! Toţi elevii din ciclul primar din comună au primit câte un cadou care conţine un rucsac, câteva rechizite, dulciuri şi un plic!

Aceştia îşi arătau părinţilor şi prietenilor cadourile primite. Sătenii n-au fost, însă,  la fel de impresionaţi precum copiii de cadoul primit. „Americanii cred că aici este o ţară din Africa. Vor să cumpere încrederea oamenilor cu câteva dulciuri. Nu suntem proşti. Dacă vor veni aici vom ieşi şi noi în stradăa şa cum au făcut cei din Pungeşti”, ne-a declarat Sorin Popovici, un apicultor din zonă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu

*