Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Adina, tânăra care la 19 ani cântărește doar 16 kg, cazul care a pus pe jar autoritățile din Suceava

Așa cum se întâmplă de fiecare dată în România când apare în presă un caz revoltător și autoritățile se fac că lucrează. Adina, tânăra de 19 ani, din Moldovița, care cântărește doar 16 kilograme, a întors autoritățile pe dos și  cam atât. Fata a fost hrănită doar cu lapte și apă cu zahăr de către mama sa, la rândul ei  schizofrenică.

După ce situația Adinei a fost făcută publică, la fața locului au ajuns reprezentanți ai DSP, Casei de Asigurări de Sănătate  și Prefecturii care vor să facă lumină. Și parcă nu s-ar fi știut de caz,autoritățile au solicitat documente medicale ale fetei iar  Inspectoratul Județean de Politie  Suceava  a întocmit dosar penal tutorelui fetei,  Nicolae Parijnec,  cumnatul acesteia pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Părinții Adinei au mai crescut încă șase  copii care nu au avut probleme și de aceea nici eu nu înțeleg de ce fetița nu a vrut decât să mănânce lapte. Rudele fetei și tatăl acesteia spun că nici medicii de la Suceava nu au avut ce să-i facă

Diana Bordeianu  susține că Adina a mers la grădiniță până anul trecut, iar cadrele didactice și medicul de familie știau de problema fetei. Povesteste la randul sau ca fata este bolnava si ca medicii nu au gasit vreo rezolvare la situatie.

Nici la Spitalul Județean Suceava medicii nu au avut ce să-i facă și au trimis-o la Iași.

Deși toți știau că fata are retard psihic și are probleme cu alimentația nicio autoritate nu a luat nicio măsură.

 

Lăsați un comentariu

*