Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Poliţistul care fura din supermarket îşi aşteaptă sentinţa

Ajutorul şefului de post din comuna vasluiană Ştefan cel Mare va afla, în zilele următoare, decizia judecătorilor.

El a fost prins, în urmă cu un an, furând dintr-un supermarket 17 brelocuri, în valoare totală de 71 lei.

Deşi procurorul a cerut pentru poliţistul Marius Diaconu, pedeapsă cu suspendarea executării, tânărului de 23 de ani şi această sentinţă i se pare prea aspră, pentru că ar însemna să fie dat afară din poliţie.
La doar câteva luni după ce a absolvit Şcoala de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, şi a  fost numit ajutor de şef de post în comuna Ştefan cel Mare, agentul Marius Diaconu a fost surprins într-un supermarket din Vaslui furând 17 brelocuri. A încercat să scape, uzând de calitatea sa de poliţist. Cu toate acestea, după ce agenţii de pază au apelat 112, i s-a făcut dosar penal pentru infracţiunea de furt.

La sfârşitul acestei săptămâni, a avut loc ultimul proces în acest caz, la Judecătoria Vaslui, pronunţarea sentinţei fiind amânată pentru data de 20 decembrie.

Procurorul a cerut, dat fiind valoarea mică a prejudiciului, de doar 71 lei, şi situaţia familială şi profesională a poliţistului, condamnarea la o sentinţă cu închisoarea cu suspendarea pedepsei. Marius Diaconu, prin apărătorul său, nu a fost de acord cu această cerere, cerând condamnarea la plata unei amenzi administrative, pentru că, în cazul unei condamnări la închisoare, chiar şi cu suspendare, va fi dat afară din poliţie.  El le-a declarat anchetatorilor că a ajuns în această situaţie pentru că “nu se găseau coşuri la casă, şi atunci a pus brelocurile în buzunar, iar când a fost oprit de angajaţii supermarketului, de jenă a devenit violent!” Culmea este că el ascunsese brelocuri nu doar în buzunar, ci şi în mânecă.

 

 

 

 

 

 

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Poliţistul care a furat brelocuri de la Kaufland a fost condamnat | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*