Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Modelele unui videochat din Iaşi, prădate de un hacker

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au pedepsit un hacker care a vrut să se îmbogăţească pe seama a două modele de videochat. Răzvan Georgel Baba a profitat de sistemul folosit la astfel de site-uri, unde clienţii plăteau pentru credite de videochat, şi a sustras o sumă considerabilă de bani din conturile fetelor, potrivit ziarulevenimentul.ro.
După înregistrarea pe payoneer.com, titularului i se transmise de către site un card pentru retragerea banilor şi i se oferă şi posibilitatea deţinerii unui card virtual„, au explicat anchetatorii.

Răzvan Baba a intrat în contact cu lumea plăcerilor erotice prin intermediul unui tânăr, care dorea să-şi înfiinţeze un studio de videochat.

Cunoscând că inculpatul era priceput în domeniul informatic, a apelat la serviciile sale pentru a achiziţiona sistemele informatice, pentru configurarea lor şi a conturilor de pe site-urile specializate„, au stabilit procurorii DIICOT.
Astfel, hackerul a avut acces la toate datele cardurilor şi conturilor modelelor şi a reuşit să le jefuiască.
Procurorii DIICOT au fost sesizaţi de manevrele ilegale de către practicantele de videochat. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru acces neautorizat la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Lăsați un comentariu

*