Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

 

Botoşaniul, primul municipiu cu piaţă agricolă într-un mall

Botoşaniul va deveni, sâmbătă, primul mare municipiu din ţară care îşi deschide piaţă agro-alimentară în mall.

Piaţa care va fi deschisă la subsolul Uvertura Mall va fi administrată de Parcuri Industriale SA, o societate al cărei proprietar este Consiliul Judeţean.

În noul spaţiu, care va fi inaugurat sâmbătă, la ora 10.00, au fost amenajate câteva magazine pentru firmele din Botoşani, dar şi pentru două firme din Iaşi, dar şi tarabe pentru producători agricoli particulari.

Chiria lunară se ridică la circa 2.000 de euro, ea urmând a fi achitatpă de Parcuri Industriale SA.

În primele şase luni, producătorii care au închiriate magazine sau tarabe vor plăti o chirie la nivelul a 50% din valoarea chiriei normale.

În piaţa din mall vor fi vândute produse carne, lactate, pește, pâine, legume sau fructe.

“Punctul forte al Pieței Agroalimentare Botoșani este faptul că este formată din micii și marii producători locali, sprijiniți de Consiliul Județean. Inițiatorii proiectului doresc ca prețurile și calitatea produselor să fie în cel mai bun raport pentru toți cetățenii Botoșaniului. Se dorește de asemenea construirea unui brand puternic al județului”, susţin reprezentanţii CJ.

Printre producătorii prezenți se numără: Lacto Solomonescu, Casa Pâinii, Spicul Dorohoi, Piscicola Botoșani, Sagrod Darabani, Rom Trading Company (FermaDor), Impex Dona, Peneș Curcanul, Condor, Rafaelo.

Lăsați un comentariu

*