Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Petru Luhan: „Victor Ponta este principalul interesat sã scape de Adrian Nãstase”

Reacþia lui Victor Ponta faþã de condamnarea fostului premier Adrian Nãstase – pe care îl considerã o “victimã politicã” a unui “regim abuziv” – nu reprezintã decât o nouã mostrã de ipocrizie din partea primului ministru.

Dincolo de iresponsabilitatea afirmaþiilor care pun sub semnul întrebãrii independenþa Justiþiei ºi chiar existenþa statului de drept într-o þarã europeanã, afirmaþii pe care speram sã nu le mai auzim ºi în 2014, liderul PSD este ultima persoanã care ar trebui sã se pronunþe pe aceastã temã.

În primul rând pentru cã, dacã ar fi ca Justiþia sã poatã fi controlatã, persoana cea mai în mãsurã s-o facã este chiar dl Ponta. Dumnealui este cel care l-a numit în funcþie pe ministrul de resort, Robert Cazanciuc, a cãrui soþie este veriºoarã cu premierul.

În al doilea rând, acuzaþia cã în spatele acestei condamnãri s-ar afla dl Traian Bãsescu nu are nicio logicã. Preºedintele României se aflã la finalul celui de-al doilea mandat, nu mai poate candida la alegerile prezidenþiale din acest an ºi nu ar avea niciun avantaj de pe urma noii condamnãri a lui Adrian Nãstase. De altfel, ºeful statului ºi-a exprimat, nu demult, regretul personal cã fostul sãu adversar politic a ajuns dupã gratii.

Singurul care ar avea de câºtigat de pe urma îndepãrtãrii lui Adrian Nãstase – primit cu ovaþii la ultimul congres al PSD – este însuºi dl Ponta. Care îºi vede ameninþat scaunul de preºedinte al partidului la care fostul sãu mentor politic ar putea avea pretenþii. Ca atare, „lacrimile” dlui Ponta sunt de crocodil!

Lăsați un comentariu

*