Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Consiliul Judeţean Vaslui va da bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Consiliul Judeţean Vaslui va da bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, nu a precizat despre ce sumă este vorba întrucât nu a fost aprobat încă bugetul, dar a declarat că în mod sigur va ajuta Patriarhia.Şi asta după ce a primit o solicitare scrisă din partea Bisericii.

Odată ce vom cunoaşte bugetul judeţului Vaslui, vom putea întocmi un proiect de hotărâre cu suma ce va fi acordată Patriarhiei Române, proiect ce va fi supus spre aprobare în cadrul plenului Consiliului Judeţean. Nu văd de ce nu am contribui la construirea Catedralei Mânuirii Neamului, în condiţiile în care acest edificiu va fi unul reprezentativ pentru credincioşii ortodocşi şi pentru ţara noastră„, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Catedrala Mânturii Neamului are trei niveluri subterane, la primele două urmând să fie amenajate săli polivalente pentru activităţi culturale, educative şi religioase, de dimensiuni similare bisericii de deasupra, în timp ce al treilea va cuprinde doar spaţii tehnice pentru instalaţii.

Lucrările la Catedrala Neamului au început în 2010. Complexul va avea şase lifturi de mari dinemsiuni, scări de acces, dar şi rampă pentru persoanele cu handicap.

Până acum, pentru infrastructura catedralei au fost folosiţi 52.000 de metri cubi de beton şi 13.000 de tone de armătură.

Lăsați un comentariu

*