Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Şocant! Un angajat al unei societăţi a murit în urma unei căzături pe scări

Accident de muncă mortal la o societate din municipiul Botoşani. Un bărbat de 41 de ani a murit după ce a căzut pe scări. Evenimentul a avut loc pe 3 ianuarie. Marian Ovidiu Rotaru,  angajat ca vânzător (livra comenzi la domiciliu),   la  societatea Restaurant Botoşani SRL din Botoşani,  în timp ce se deplasa cu  pachete de alimente spre maşina cu care acestea urmau să fie livrate clienţilor, s-a dezechilibrat  şi a căzut de pe scările de acces în unitate. După eveniment, victima împreună cu administratorul unităţii s-a deplasat cu maşina de serviciu la clienţi. La întoarcere administratorul a trimis victima la spital pentru un control în urma căderii, însă acesta a refuzat. La insistenţele administratorului, bărbatul a pleacat din unitate, în jurul orei 19 , iar în seara aceleiaşi zile, a fost transportat cu ambulanţa, de la domiciliu,  la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani, unde în ziua de 6 decembrie a decedat.

Consecinţele evenimentului – traumatism toracic cu fracturi costale penetrante, hemotorax, contuzii şi rupturi pulmonare, insuficienţă cardiorespiratorie acută – care au dus la deces.

“Comunicarea s-a făcut de către angajator. Având în vedere prevederile legale în vigoare,  cercetarea evenimentului se va face de către  Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani”, se precizează într-un comunicat al ITM.

Lăsați un comentariu

*