Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Aproximativ 2000 de suceveni așteptați la protestul de la ,,Zidul Morții,,

Potrivit rețelelor de socializare circa 2000 de suceveni sunt așteptați vineri seară la un protest la ,,Zidul Morții. Unul dintre sucevenii care va participa la acțiunea de protest ne-a spus că foarte multe persoane și-au anunțat prezența, mulți dintre aceștia fiind tineri. Pe ultima sută de metri, autorităţile judeţului şi constructorii şoselei de centură a municipiului Suceava se mobilizează la  Zidul Morţii pe ultima sută de metri, chiar înaintea protestului anunţat pentru seara de vineri – 10 ianuarie. Protestul este în atenția Poliției și a jandarmeriei care va asigura supravegherea acțiunii. Se dorește ca traficul rutier să nu aibă de suferit.

Printre măsurile luate pentru evitarea unor noi accidente se numără montarea de benzi rezonatoare ,acele  celebre “spinări de măgar”  şi a mai multor lămpi cu lumini intermitente.

Protestul a fost autorizat de Primăria Şcheia, pe teritoriul căreia este situat pilonul pe care inclusiv prefectul județului, Florin Sinescu l-a numit  “o soluţie prost aleasă de proiectant”.

În ultimele 14 luni, 4 persoane au decedat după ce vehiculele în care se aflau s-au izbit violent de pilon.

Beneficiarul lucrării neterminate – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România afirmă că vina aparţine constructorului  SCCF Iaşi, în timp ce acesta spune că şoferii – victime au fost responsabili deoarece nu circulau cu viteză redusă.

Acţiunea de protest de vineri este programată pentru ora 20 ,  cu adunarea participanţilor la ora 19 în parcarea  Real .

Inspectoratul de Jandarmi şi cel de Poliţie au solicitat organizatorilor să nu împiedice fluienţa traficului rutier pe Drumul Naţional 17 pe toată durata marşului şi să nu provoace dezordine publică.

Lăsați un comentariu

*