Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vaslui: Fratele bebeluşului care a ajuns cu vânătăi la spital, preluat de Protecţia Copilului

Fratele copilului de două luni care a ajuns, vineri, în stare gravă la spital cu mai multe vânătăi a fost preluat de Protecţia Copilului. Din verificări a rezultat că bebeluşul a fost scăpat din braţe de tatăl său, iar când a încercat să-l prindă i-a rupt un picior. Aşa au explicat părinţii starea în care a ajuns micuţul la spital. bebelus-bun-300x240Acum, fratele bebeluşului, de doi ani, a fost preluat de asistenţii sociali şi dat în grija bunicilor din partea tatălui.

Până la clarificarea situaţiei, copilul de doi ani va rămâne, pentru securitatea sa, în grija bunicilor paterni, o familie care prezintă garanţii morale. Ancheta declanşată de instituţia noastră în acest caz continuă pentru a se vedea dacă, în final, se va impune sau nu separarea celor doi fraţi de mediul familial, prin instituirea unei măsuri de protecţie specială„, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în acest caz, încadrarea juridică cu acuzaţiile ce pot fi aduse părinţilor urmând a se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale ale bebeluşului şi rezultatele examinării medico-legale.

 

 

Lăsați un comentariu

*