Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Morţi îmbrăcaţi cu haine de furat!

Asta au descoperit procurorii, anchetând mai mulţi hoţi. Aceştia şi-au vândut costumele furate unei firme de pompe funebre sicrie

Procurorii care anchetau mai mulţi hoţi au făcut o descoperire macabră. Totul a pornit de la isprăvile lui Bogdănel Andrei Maftei, Răzvan Andrei Zăvoi şi Mihail Alexandru Tănase, care au pornit seria furturilor în luna mai 2013. Întâi, Maftei a sărit gardul atelierului de tâmplărie al SC DAS şi a luat dinăuntru mai multe scule, în valoare de 8.924 de lei. „Inculpatul a pus bunurile într-o pătură şi i le-a dat peste gard lui Tănase Mihail”, au spus procurorii. Câteva zile mai târziu, cei doi au repetat isprava. De data asta, dintr-o magazie a aceleiaşi societăţi, au luat o bicicletă, o pereche de role, o vază şi mai multe farfurii.
Au vândut costume pentru morţi
La a treia „vizită” făcută în magaziile DAS, în august 2013, Maftei s-a reprofilat. De data asta, a luat îmbrăcăminte, încălţăminte şi un aparat foto, pe care le-a pus într-un geamantan şi un troler găsite tot acolo. Valoarea prăzii s-a ridicat, de data aceasta, la 10.000 de lei, însă ce a urmat i-a lăsat cu gura căscată pe anchetatori. Hainele au fost vândute unei firme de pompe funebre!„Inculpatul a spus că acestea i-au fost date de fostul său patron”, au adăugat procurorii. Patronii firmei au cumpărat 7 costume cu 170 de lei, oferindu-le astfel clienţilor posibilitatea de a-şi îmbrăca răposaţii pentru ultimul drum, fără să ştie, în haine de furat.
Au băgat la apă şi un amic
În octombrie 2013, Maftei şi Zăvoi au dat lovitura la SC Transserv Agro, intrând în clădire pe geam. De aici, au luat patru calculatoare, în valoare de 45.000 de lei. Ca să le transporte, au chemat un amic, Alexandru Ştefan Matei, căruia i-au spus să vina cu un Jeep după „bagaje”. „Pe drum, Matei şi-a dat seama că este vorba despre lucruri de furat şi le-a spus celor doi să aibă grijă, că poate să iasă nasol”, au mai precizat procurorii. Până la urmă însă, Matei a cumpărat de la hoţi calculatoarele, cu doar 530 de lei!
Prinşi după ce sculele furate au fost vândute pe internet
Ultima ispravă a hoţilor s-a petrecut tot în octombrie, când Maftei a intrat pe fereastra SC Izolux, de două ori în aceeaşi noapte. Bărbatul a luat scule şi un calculator, în valoare de 3.000 de lei, pe care le-a ascuns apoi în boscheţi şi şi-a chemat un taxi. Apoi, a vândut sculele unui amic, iar de aici i s-a şi înfundat. Prietenul a oferit la rândul său proaspăta achiziţie pe site-ul www.tocmai.ro.„Anunţul a atras atenţia reprezentanului Izolux, care a luat legătura cu vânzătorul şi a stabilit o întâlnire”, au conchis procurorii. Numai că, la întâlnire, angajatul firmei a venit împreună cu Poliţia. Apoi, anchetatorii au descâlcit firul poveştii până au ajuns la hoţi. Maftei, Zăvoi şi Tănase au fost trimişi în judecată pentru furt calificat, iar Matei – pentru tăinuire. Ei vor da ochii cu judecătorii pe 16 ianuarie. (Ştefana Czeller)
Mort dezgropat pentru bijuterii
Anul trecut, oamenii legii s-au mai confruntat cu un caz ieşit din comun care implica răposaţi. În vară, la şapte ani după înmormântare, un membru al familiei Stănescu a fost scos din mormânt de hoţi. Iniţial, s-a speculat că aceştia voiau să-i fure bijuteriile. Preotul din Cimitirul” Sfântul Vasile”, din Nicolina, a găsit trupul aşezat pe marginea cavoului. Poliţiştii au un cerc de suspecţi, însă deocamdată continuă cercetările.

Sursa: Evenimentul

Lăsați un comentariu

*