Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Primarul comunei Podu Turcului, urmărit penal. Procurorii susţin că a provocat un accident cu maşina de serviciu şi avea alcoolemia de 1,3 la mie

Gelu Cioravă, primarul PSD al comunei Podu Turcului, este urmărit penal.primarul gelu ciorava Motivul probat de procurori este acela este că edilul a provocat un accident rutier cu maşina primăriei, după ce a consumat alcool. În urma analizelor, alcoolemia indica o valoare de 1,3 la mie, scrie Adevarul de Bacău. Este vorba despre un autoturism, marca Dacia Duster care s-a izbit de un podeţ, şi – conform procurorilor  Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului – era condus de edil. Ba mai mult, ca să nu dea de bănuit, Cioravă l-ar fi chemat de acasă pe Andrei Surugiu, patronul mai multor aprozare din comună, ca să îl înlocuiască la volanul maşinii avariate.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii octombrie când primarul, împreună cu doi amici se întorceau de la un praznic. Martorii susţin că deşi trăsese câteva păhărele, la volanul maşinii s-a urcat chiar primarul localităţii. După lăsarea întunericului, în satul Lehancea, pe o stradă lipsită de iluminat public, într-o curbă, maşina a derapat şi s-a făcut zob în poarta Gafinei Spulber, o săteancă de 70 de ani. Bâlbe la poliţie Ambulanţa sosită la faţa locului i-a găsit pe toţi pasagerii ieşiţi din maşină şi poliţiştii nu au putut stabili cu exactitate cine a fost la volan. Cu toate că a doua zi după accident Poliţia Bacău a afirmat că “după primele cercetări la volan era Surugiu”, după ce reporterii ziarului “Adevărul” au început propria anchetă şi poliţiştii au mai „nuanţat” declaraţia. “Efectuăm verificări sub toate aspectele şi ancheta este în desfăşurare”, a declarat la câteva zile după accident Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Mai bine de o lună, Dacia Duster, prima “investiţie” pe bani publici a lui Cioravă după ce a fost numit primar, a stat garată în curtea unei societăţi agricole din satul Căbeşti. Abia în luna decembrie, poliţiştii au eliberat dovada tehnică pentru ca autoturismul să poată fi dus într-un autoservice pentru reparaţii. Costul reparaţiei va fi suportat de cel vinovat, însă acest lucru se va întâmpla abia după o decizie  definitivă dată de magistraţi. Edilul a înlocuit Dusterul cu Loganul Cu toate că Gelu Cioroavă este urmărit penal, procurorii au decis că nu-I ridice, deocamdată, dreptul de a mai conduce pe drumurile publice. Ba mai mult, la câteva zile după accident, a cumpărat din bani publici o Dacia Logan nou-nouţă, pe care acum o conduce. Începând cu data de 20 noiembrie s-a început urmărirea penală pentru primarul Cioravă, dar i-am lăsat deocamdată dreptul de a conduce. Aceasta până la finalizarea cercetărilor. Principalul motiv este acela că a venit un alt cetăţean, este vorba despre Andrei Surugiu, care a declarat că el era la volan în momentul accidentului.

Până la finalizarea cercetărilor, nu i-am suspendat dreptul lui Cioravă de a conduce pe drumurile publice. În aproximativ o săptămână, finalizăm ancheta, a declarat Gelu Moraru, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului. El a mai adăugat că pe numele lui Andrei Surugiu nu s-a început urmărirea penală, deoarece cele mai multe probe şi indicii demonstrau vinovăţia edilului Cioravă. În replică, primarul Gelu Cioravă, susţine că nu a fost anunţat de nimeni că ar fi urmărit penal. Ba mai mult, nici nu ştie despre accident ar fi vorba. “Nu ştiu nimic de vreo urmărire penală. Nu am fost anunţat de nimeni. Nu ştiu nici măcar despre ce este vorba!”, a afirmat primarul comunei Podu Turcului.

Lăsați un comentariu

*