Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Incredibil! A profesat timp de patru ani ca profesor la liceu cu diploma falsă

Caz fara precedent la o unitate de invatamant din judetul Botosani. O “profesoara” a predat limba franceza la Liceul “Anastasie Basota” din Pomarla, timp de patru ani, cu diploma falsa.diploma falsa Descoperirea a fost facuta de actualul director al unitatii de invatamant care a sesizat Inspectoratul Scolar Judetean. Mihaela Hunca, inspector general al ISJ, a declarat ca falsul a fost descoperit abia luna trecuta, in urma reactualizarii bazei de date. Conducerea ISJ a sesizat organele de urmarire penala. Asa zisa profesoara, Denisa Derscanu, a demisionat din invatamant , dupa ce a fost prinsa. Sefa ISJ spune ca nu stie cum s-a ajuns la aceasta situatie.

A fost un numar de diploma care coincidea cu alta diploma. Atunci in baza de date a fost un semnal de alarma si am dat organelor abilitate sa cerceteze, sa vedem dupa aia ce masuri se mai pot lua. Este foarte grav. Important este ca noi sa fim foarte fermi si sa avem toleranta zero la coruptie. Acest caz este in cercetare, iar cand se va finaliza vom avea si noi mai multe informatii“, a spus Mihaela Hunca.

Falsul profesor a fost si titular la Liceul Pomarla. Din date neoficiale, se pare că femeia a urmat cursurile unei universităţi din Iaşi, însă nu a definitivat cursurile.

Lăsați un comentariu

*