Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Șeful Poliției Fălticeni cercetat de procurori pentru abuz în serviciu

Șeful Poliției  Fălticeni, comisarul șef Ion Nichitoi,  este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceva și prin disjungere și de procurorii DNA într-un dosar în care i-a cerut unui subordonat să distrugă probele asupra unui patron al unui local.ion nichitoi Ofițerul cu funcție de conducere l-ar fi amenințat pe agentul de la Biroul Poliției Rutiere și i-a cerut să distrugă actele de constatare după ce Vasile Savu,patron la Parisienne a la Vys, a fost prins beat la volan și a avariat mai multe mașini.  Comisarul șef Ioan Nichitoi este acuzat pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Agentul de poliție a făcut sesizare  la procurori și a atașat și o înregistrare audio . Întruna din zilele lunii noiembrie, agentul Liuță de la Biroul Poliției Rutiere a fost trimis să constate un eveniment în care protagonist era patronul Vasile Savu.  Mașina acestuia a avariat alte două mașini după care a intrat în curtea firmei.Odată ajuns la fața locului,  polițistul s-a terzit cu nevasta lui Savu pe cap care ținea morțiș că ea se afla la volan, deși martorii susțineau că soțul acesteia de afla la volan.

Deși, polițistul i-a solicitat lui Savu să vină la spital să i se recolteze sânge,pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a refuzat. Mai mult l-a și admonestat pe subofițer. În scurt timp,agentul de poliție a fost chemat de șeful Poliției Fălticeni, comisarul șef Ioan Nichitoi care i-a cerut să distrugă actele de constatare ,explicându-i că Vasile Savu este patronul său. Numai că polițistul de la Rutieră a înregistrat toată convorbirea cu superiorul care s-a derulat timp de 20 de minute.

Așa că având înregistrarea, subofițerul de poliție s-a prezentat la procuror ,inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Numai că dat fiind faptul că ofițerul este cu funcție de conducere,competența aparține Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În fața magistraților,Vasile Savu a recunoscut că se afla la volan și că este în relații bune cu șeful Poliției Fălticeni.  Astfel, cazul a ajuns în cercetarea |DNA pentru a vedea dacă au fost întrunite acte de corupție.

Lăsați un comentariu

*