Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Scandalos! Primărie amendată cu peste 3 milioane de euro

Primăria municipiului Botoşani a primit o corecţie financiară uriaşă.Primaria-Botosani-300x240 Ea a fost obligată să restituie de 13,94 milioane de lei (adică peste trei milioane de euro), sumă care reprezintă aproape jumătate din valoarea totală a taxelor şi impozitelor încasate într-un an la bugetul local.

Corecţia financiară a fost aplicată de Ministerul Mediului, care a descoperit nereguli la o licitaţie organizată, în luna mai 2011, în cadrul proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”.

Ministerul Mediului a constatat, în luna octombrie a anului trecut, că municipalitatea botoşăneană a impus criterii de calificare restrictive de natură să îngrădească accesul participanţilor  la procesul de achiziţie publică pentru desemnarea firmei câştigătoare.

Specialiştii de la Mediu au stabilit că aceste condiţii restrictive “au avut drept consecinţă depunerea unei singure oferte” la licitaţie.

Practic, Ministerul Mediului a acuzat municipalitatea botoşăneană, reprezentată atunci de Cătălin Flutur, că a facilitat firmei Elsaco Electronic câştigarea licitaţiei pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

Firma lui Valeriu Iftime a semnat, pe 19 mai 2011, un contract cu Primăria Botoşani în valoare totală de 55,77 milioane de lei, iar după doi ani şi jumătate Direcţia Generală AM POS Mediu – MMP a concluzionat că licitaţia publică s-a făcut cu încălcarea legii.

Fabuloasa corecţie de 13,94 milioane de lei, care reprezintă 25% din valoarea contractului, a fost imputată deja municipalităţii din Botoşani, prin nedecontarea ultimelor lucrări din proiect.

Pentru a nu intra în blocaj financiar, Primăria are o singură soluţie: aceea de a solicita Guvernului să acopere din bugetul de stat suma aferentă corecţiei financiare.

 

Lăsați un comentariu

*