Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Un ginecolog renumit a vrut să intre beat criţă în operaţie!

ioan constantin fatu ginecolog iasiIoan Constantin Fătu a contestat în instanţă decizia conducerii Spitalului „Cuza Vodă” de a-i desface contractul de muncă * şefii unităţii susţin că au fost nevoiţi să recurgă la acestă măsură după ce medicul a fost descoperit în gardă cu o alcoolemie de 3,46 la mie * anterior, doctorul Fătu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Detalii şocante ies la iveală în cazul medicului ginecolog Ioan Constantin Fătu (44 de ani), căruia conducerea Spitalului „Cuza Vodă” i-a suspendat activitatea medicală, în octombrie 2013. Reprezentanţii unităţii susţine că a recurs la această măsură din cauza problemelor frecvente pe care mediul le avea cu alcoolul. Nemulţumit de această decizie, Constantin Fătu a acţionat în instanţă Spitalul Cuza-Vodă.
În gardă, sub influenţa băuturilor alcoolice
Reprezentanţii maternităţii ieşene susţin că au fost luat constrânşi să-i desfacă mediului contractul de muncă după ce acesta a intrat în gardă în stare avansată de ebrietate. Incidentul s-a petrecut în 28 septembrie 2013, când Constantin Fătu a fost depistat cu alcoolemie de… 3,46 la mie. „Nu am făcut public acest incident, pentru că ne-a fost ruşine de ruşinea lui. În momentul în care ai nesimţirea să mai dai în judecată unitatea care te-a tolerat după accidentul de acum trei ani, când am crezut că îşi va reveni după tratamentul medicamentos, este intolerabil”, a răbufnit prof. dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului „Cuza Vodă” Iaşi.
Alcoolemie de 3,46 la mie 
Medicul a fost descoperit în timp ce se afla în gardă, iar în sala de operaţie a intervenit o urgenţă majoră. „În data de 28 septembrie 2013 era o urgenţă la sală de operaţie şi au fost chemaţi alţi medici, pentru că era riscul să moară o mamă şi un copil. Au fost cel puţin 40 de medici, asistente, rezidenţi şi infirmiere care l-au văzut pe dr. Fătu în ce starea era. În urma acestui incident, mediului Fătu i s-a descoperit o alcoolemie de 3,46 la mie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon. Este incalificabil că în astfel de condiţii tot el dă în judecată spitalul”, a continuat managerul maternităţii.
Medicul învinuit contestă probele recoltate
În replică, medicul susţine că i s-a desfăcut pe nedrept contractul de muncă iar acest lucru va fi demonstrat în instanţă. „Conducerea unităţii susţine că eram sub influenţa băuturilor alcoolice, însă nu este adevărat acest lucru. În data menţionată nu am vrut să intru în sala de operaţie aşa cum se susţine. În plus, mi s-au recoltat probe de sânge împotriva voinţei mele şi mi s-au administrat perfuzii. Nu s-au respectat procedurile de recoltare şi nu vreau să comentez rezultatul acelor probe”, s-a apărat Constantin Fătu. Medicul recunoaşte totuşi că avut în 2010 o problemă cu alcoolul, însă pasageră. „În 2010 a avut o problemă tranzitorie, însă lucrurile s-au rezolvat, iar asta poate fi demonstrat cu numărul mare de intervenţii chirurgicale realizate în 2011, la cazuri foarte grave, pe eu le-am salvat. Toate aceste cazuri vor fi prezentate în instanţă”, a precizat medicul ieşean. Deocamdată, judecătorii Tribunalului Iaşi nu au fixat încă un termen. Dosarul se află în faza preliminară prevăzută de noul Cod de procedură civilă, în care magistraţii verifică dacă acţiunea doctorului Fătu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi cer răspunsul spitalului la acţiunea sa.
Condamnat la închisoare cu suspendare, pentru că a condus băut
Pentru problemele sale cu băutura, medicul Constantin Fătu s-a ales chiar cu o condamnare. În iulie 2010, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat, medicul ieşean a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Pe 28 martie 2010 acesta s-a urcat băut la volan şi s-a ciocnit cu o altă maşină. Rezultatul alcoolemiei arăta cifre incredibile – 3,3 la mie. Cu toate acestea, Fătu a vrut să plece spre casă tot la volan, buşind o altă maşină. În ziua următoare, cu o alcoolemie de 2,85 la mie, a intrat într-un Volkwagen, pe strada Palat

„Pe 28 septembrie 2013, Constantin Fătu a fost depistat în serviciul de gardă cu o alcoolemie de 3,46 la mie. Nu am făcut public acest incident, pentru că ne-a fost ruşine de ruşinea lui” – prof. dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului „Cuza Vodă” Iaşi .

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

 

 

Lăsați un comentariu

*