Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Suceava: Poliţist condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

politie iarnaUn poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost condamnat, luni, la şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au dispus condamnarea lui Dorel Romică Colesniuc , care a s olicitat şi primit şpagă de la administratorii a două localuri în care a fost în control şi unde a descoperit că se difuzează muzică piratată de pe internet.

Agentul principal în vârstă de 42 de ani a mai fost găsit vinovat de săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri, o infracţiune de fals intelectual, o infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în formă continuată.

În noaptea de 26 spre 27 februarie 2011, el a mers în control la restaurantul Hollywood din municipiul Suceava, iar după ce a descoperit că acolo era difuzată muzică descărcată de pe internet, a dispus ridicarea CD-urilor l-a amendat pe administratorul firmei.  Ulterior, el a pretins şi primit 1.500 de lei de la acesta.

Pe 5 august 20111, el a primit trei sticle de coniac de la administratorul unei discoteci din Gura Humorului, care, de asemenea, difuza muzică piratată.

Documentele întocmite de poliţist au fost ulterior distruse.

Lăsați un comentariu

*