Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Efectele viscolului la Suceava! 1000 de case fără curent electric, o mănăstire izolată şi trenuri întârziate

drum darabani 8Viscolul a provocat mari probleme în judeţul Suceava. Luni dimineaţă, aproximativ 1.000 de locuinţe din judeţ nu au curent electric din cauza unor avarii provocate de vântul puternic la punctele de transformare.

Echipe E-on lucrează la remedierea situației. Există 4 deranjamente colective: Valea Moldovei, Liteni-Moara, Brăiești-Cornu Luncii, Bilca, însumând aproximativ 1000 de consumatori.
De asemenea, pe râul Dorna există o aglomerare de ghețuri ce se întinde pe o suprafață de peste 2,5 km, iar pe râul Bistrița există o aglomerare de ghețuri pe o lungime de circa 1 km.

Mai mult decât atât, traficul feroviar a avut de suferit din cauza zăpezii. Potrivit prefectului județului Suceava, Florin Sinescu, sunt semnalate întârzieri de circa 50 de minute.
Drumarii încearcă deszăpezirea drumului județean Brăiești-Manolea. Mănăstirea Sfântul Vasile din satul Leucușești, comuna Preutești, este în continuare izolată din cauza că o porțiune de drum nu a fost dezăpezită.

Pe toate drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, se acționează cu utilaje de dezăpezire și se împrăștie cu material antiderapant.

 

Lăsați un comentariu

*