Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Un medic demască incompetenţa din spitale. “Sunt asistente care fac acelaşi vaccin la acelaşi copil de două ori”

medicul-Eugen-Prajinaru-Botosani-300x281Un medic din Botoşani demască incompetenţa unor cadre medicale din spitalele din Botoşani.

Medicul Eugen Prăjinaru de la Secţia de obtretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati susţine că în unităţile medicale din Botoşani există asistente care “nu discern într-o situaţie gravă şi una normală” sau care “vaccinează de două ori acelaşi copil, cu acelaşi vaccin”.

“Păi stau și eu să mă întreb, cum poți avea încredere într-o asistentă care nu discerne o situație gravă față de una normală în starea unui pacient, apoi vaccinează de două ori același copil cu același vaccin, ascunzând de mine această greșeală, sau cum poți avea încredere într-o asistentă care în bătaie de joc cântărește de față cu mine copilul îmbrăcat, sau care spune că m-a sunat pe tel mobil fără să mă sune, zicând apoi că nu m-am prezentat la urgențe, și câte și mai câte, pe care nu mai pot să le mai spun că iar o să zică cineva că sunt prea exigent“, a comentat medicul botoşănean pe contul de pe Facebook al BotosaniNews.

Prăjinaru îşi exprimă convingerea că astfel de cadre medicale nu ar putea lucra într-un spital universitar.

El a propus managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Viorel Iliuţă, “să întocmească un protocol prin care orice manevră terapeutică sau de îngrijire la un pacient să fie consemnată undeva, sub semnătura celui care execută acea manevră”.

Sunt greșeli care ni se ascund, apoi noi, medicii, plătim cu vârf și îndesat în urma lor prin procesele de malpraxis”, a adăugat medicul neonatolog.

Lăsați un comentariu

*