Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Sergiu Sechelariu, audiat în dosarul lui Miron Mitrea

sergiu sechelariuFratele fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, va fi audiat, potrivit Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale. Sechelariu va trebui să ofere explicaţii în legătură cu lucrările făcute la casa mamei lui Mitrea pe când era secretar de stat. În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Irina Jianu, fost şef al Inspectoratul de Stat în Construcţii. La termenul de vineri, judecătorii au acceptat cererea avocaţilor de audiere a mai multor martori din proces, printre cei chemaţi să dea declaraţii numărându-se şi Sergiu Sechelariu. El va fi audiat la sfârşitul acestei luni.

Practic, instanţa va decide dacă admite efectuarea unei expertize tehnice în legătură cu lucrările de construcţie făcute la casa mamei lui Mitrea.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii ei în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Suma reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate, cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Miron Mitrea a fost trimis în judecată în anul 2009, însă în 2011 instanţa supremă a decis returnarea dosarului la DNA, pe motiv că erau diferenţe semnificative între acuzaţiile care i-au fost aduse lui Miron Mitrea în faza de urmărire penală şi acuzaţiile din rechizitoriu. După refacerea rechizitoriului, Miron Mitrea a fost retrimis în judecată în octombrie 2013 

 

Lăsați un comentariu

*