Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

O postare pe un site de anunţuri îl poate costa pe un tânăr din Botoşani aproape 40.000 de euro

informaticaUn anunţ de vânzare postat pe un site specializat în anunţuri îl poate costa pe un tânăr, de 23 de ani, din Botoşani aproape 40.000 de euro. Acesta a postat anunţul în luna mai 2012, iar acesta a fost văzut de un poliţist, care a declanşat o anchetă. Au urmat interceptări telefonice, descinderi şi percheziţii domiciale, iar acum s-a ajuns la un proces cu o miză de zeci de mii de euro.

Adrian Bocan a postat un anunţ de vânzare haine, ceasuri şi genţi, pe site-ul tocmai.ro. Tânărul era, ca mulţi alţii, comerciant de produse textile. Avea clienţi din Botoşani, dar şi din judeţele vecine, iar majoritatea tranzacţiilor se desfăşurau la el acasă. Un poliţist a văzut anunţul şi a demarat o anchetă, a obţinut aproparea unui judecător pentru interceptarea telefonului, iar tânărul a început să fie ascultat.like-facebook

După o lună, poliţiştii au descins acasă la comerciant şi au descoperit mai multe bunuri pe care acesta le-a cumpărat dintr-un en gros din capitală, Dragonul Roşu.  În anchetă a fost vizat şi un prieten al acestuia, ce îl ajuta cu transportul bunurilor de la Bucureşti, însă la al doilea tânăr acasă poliţiştii au găsit doar câteva articole de îmbrăcăminte, el declarând că le-a cumpărat pentru a le purta.

Adrain Bocan a fost trimis în judecată pentru punere în circulaţie de produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice.

În timpul procesului, firme celebre, precum Louis Vuitton Malletier, din Paris, Rolex din Geneva, Petek Philippe sau Montblanc-Simplo din Hamburg au formulat pretenţii menţionând că botoşăneanul le-a stricat imaginea. Daunele totale ajung la 36.900 de euro, din care contravaloarea produselor originale identice de pe piaţă cu cele găsite la comerciantul din Botoşani este de 12.300 de euro, iar diferenţa de 24.600 de euro reprezintă daune morale.

Spre exemplu societatea Rolex SA, a menţionat, prin intermediul avocaţilor, că cele trei ceasuri găsite de poliţişti la percheziţii, sunt vândute ca obiecte originale la un preţ mediu de 1.000 de euro bucata. Astfel, pe lângă cele 3000 de euro a solicitat 6000 de lei daune morale.

Apărătorii brandului Louis Vuitton a menţionat că cele trei genţi găsite la tânăr, sunt valorificate ca produse originale la un preţ mediu de 100 de euro, iar daunele morale sunt dublu faţă de prejudiciul materiale. Pretenţiile totale ale firmei din paris fiind de 900 de euro.

Toate firmele au cerut ca produse contrafăcute confiscate de poliţişti să fie distruse.

Tânărul nu are un serviciu, iar în faţa anchetatorilor a recunoscut fapta, menţionând că a fost de mai multe ori la Bucureşti pentru a aduce marfă pe care o vindea clienţilor racolaţi de pe internet sau cunoştinţelor.

Lăsați un comentariu

*