Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Primărie din Vaslui, cu conturile blocate din cauza soacrei fostului primar

primaria negresti, vasluiSituaţie disperată la Primăria Negreşti. Angajaţii nu-şi pot primi banii de salarii, nu se poate cumpăra motorină pentru microbuzele şcolare, elevii merg pe jos la cursuri, iar facturile aşteaptă stivă. Conturile instituţiei au fost blocate pentru o datorie către firma Instalrep SA Negreşti, care aparţine soacrei fostului primar din perioada 2004-2012, Ioan Cozma.

La judecată cu firma soacrei

like-facebookFostul edil a fost recent condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, după ce anchetatorii au stabilit că a alocat majoritatea fondurilor publice către firma familiei sale. Societatea Instalrep SA Negreşti are de recuperat de la Primăria Negreşti, prin lichidatorul judiciar, suma totală de 3,4 milioane lei, în urma a trei sentinţe executorii date de Judecătoria Vaslui. „La toate cele trei hotărâri judecătoreşti am făcut recurs la Curtea de Apel Iaşi şi sperăm să câştigăm măcar unul din procese. Până atunci, sentinţele Judecătoriei Vaslui, chiar dacă nu sunt definitive, sunt executorii şi ne-am trezit cu toate conturile blocate. Până acum, am plătit 190.000 de lei şi vom mai achita din debit doar acolo unde suntem convinşi că nu există probleme”, a declarat actualul primar Vasile Voicu. Reprezentanţii administraţiei locale aşteaptă definitivarea anchetei procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cazul tuturor acestor lucrări executate de firma Instalrep.

Şefii judeţului nu-i pot ajuta

Veşti bune nu vin nici de la cei din conducerea judeţului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nu pot ajuta primăria şi doar instanţa este cea care se poate pronunţa. „Noi ştim exact care este situaţia, am fost informaţi de primar. Conducerea primăriei poate demonstra acest lucru în instanţă şi magistraţii sunt cei care decid dacă se deblochează sau nu conturile”, a spus Vasile Mihalachi, vicepreşedintele CJ Vaslui. Până atunci, angajaţii administraţiei trăiesc din împrumuturi, iar furnizorii socotesc penalităţile care se adună prin neplata facturilor.

„Deocamdată nu putem face nimic, chiar dacă oamenii de acolo sunt disperaţi. În contul acestor datorii s-au mai făcut o serie de plăţi” – Vasile Mihalachi, vicepreşedintele CJ

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lăsați un comentariu

*