Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Confesiunile unui profesor trimis la dezalcoolizare

stefan agrigoroaie

Scandal la şcoala din Grăniceşti, judeţul Suceava. Un profesor de matematică este acuzat de părinţi că vine beat la ore. „Există în şcoală imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentul în care profesorul scapă din buzunarul de la piept sticla cu alcool. Ne-au spus copiii acasă. Profesorul miroase a băutură. Nu-şi poate ţine orele. Ţipă la elevi, pentru că vine mahmur şi-l doare capul. Le povesteşte ce a făcut în armată, nu rezolvă exerciţii“, a declarat Mariana Sterciuc, mama unei eleve din clasa a VII-a. like-facebook
Ştefan Agrigoroaie, profesorul de matematică, neagă acuzaţiile cum că ar veni beat la ore. „Când termin orele la şcoală, mă duc la magazin. La noi în comună, nu sunt restaurante, sunt oameni puţini, toate lumea se cunoaşte cu toată lumea. Mă întâlnesc cu un prieten şi bem o bere sau o vodcă. Dar nu la ore“, a spus dascălul. Sextilia Gherasă, directoarea şcolii, a confirmat cele spuse de profesor: „Are probleme cu alcoolul, dar nu bea la ore“.
Spaimă la testarea naţională
Părinţii elevilor îi acuză pe dascăl că bea la şcoală de ani de zile. Gluma s-a îngroşat acum, pentru că profesorul predă în acest an la două clase: una de-a VII-a şi cealaltă de-a VIII-a. Părinţii care au copii în an terminal sau care vor ca adolescenţii să înveţe carte într-un liceu bun se tem că cei mici nu vor obţine note de trecere la testarea naţională. Au şi motive. În anul şcolar 2011-2012, profesorul Agrigoroaie a avut o clasă de-a VIII-a, însă niciunul dintre elevii săi nu a obţinut notă de trecere la disciplina matematică, în cadrul examenului de capacitate. „În clasă erau 24 de copii. Cea mai mare notă a fost 4.85“, a declarat Sextilia Gherasă. Directoarea ne-a explicat că de-a lungul timpului a tot asistat la orele profesorului, însă atunci când este supravegheat, dascălul îşi face treaba ca la carte.
Recomandare pentru dezalcoolizare
Cât priveşte testul psihologic, dascălul l-a trecut, dar cu recomandare. Specialistul i-a cerut să solicită ajutorul unei clinici de dezintoxicare. „A spus că nu are bani şi că se duce după ce încasează salariul. Au trecut trei luni de atunci, cu tot cu vacanţa de iarnă“, a completat directoarea. Profesorul ne-a confirmat cele spuse de Sextilia Gherasă şi susţine că se va adresa medicului luna aceasta, după ce va încasa leafa. „Merg doar să le demonstrez că nu au dreptate şi că eu sunt bine“, ne-a declarat Ştefan Agrigoroaie.
Conducerea şcolii l-a tot sancţionat de-a lungul timpului de profesor, pentru comportament deplasat la şcoală. Mai mult, dascălul mai predă la doar două clase şi riscă să rămână fără catedră, dacă nu-şi revizuieşte comportamentul. Directoarea şcolii consideră că soluţia ideală ar fi ca dascălul să se pensioneze. „Eu nu vreau să mă pensionez. Trebuie să mai ajut şi alţi copii“, ne-a spus Ştefan Agrigoroaie.
Sătenii din Grăniceşti au cuvinte de laudă la adresa dascălului. Spun că atunci când nu consuma alcool era un dascăl foarte bun. Problemele au apărut după ce a divorţat. Se pare că a rămas cu datorii la bănci şi a căzut în patima alcoolului.

„Eu nu vin beat la ore. Nu am venit niciodată. Nu pot să spun că nu beau. Sunt om şi este dreptul meu” – Ştefan Agrigoroaie, profesor 

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lăsați un comentariu

*