Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Om de afaceri terorizat de clanul Corduneanu, găsit spânzurat în pădure. Un milionar în euro este angajatorul interlopilor

adrian corduneanuOmul de afaceri ieşean Viorel Năstasă (47 de ani) şi-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost şantajat mai multe luni de către secundul clanului Corduneanu, Adrian. Interlopul ar fi acţionat la îndemnul ieşeanului care în 2008 a câştigat 3,8 de milioane de euro la Loto.

Unul dintre exponenţii clanului interlop Corduneanu de la Iaşi, Adrian, este cercetat penal de procurorii ieşeni după ce ar fi şantajat un afacerist înglodat în datorii. Corduneanu ar fi fost angajat, au precizat surse judiciare pentru “Adevărul”, de către ieşeanul Mihai Cazacu, cunoscut sub numele de “milionarul de la Loto”, cel care în 2008 a câştigat 3,8 milioane de euro la loterie.    like-facebookPotrivit surselor citate, Cazacu ar fi apelat la interlopul ieşean pentru a recupera 200.000 de euro de la omul de afaceri ieşean Viorel Năstasă, bani împrumutaţi cu camătă de mai mulţi ani. Înglodat în datorii şi sub presiunile psihice repetate ale interlopilor, Viorel Năstasă şi-a pus capăt zilelor în luna decembrie 2013, spânzurându-se într-o pădure de la marginea Iaşiului.   Sursele judiciare citate au precizat că anchetatorii ar fi început urmărirea penală împotriva lui Adrian Corduneanu şi Mihai Cazacu înainte ca omul de afaceri ieşean să îşi pună capăt zilelor, încă din vara anului trecut. Aceleaşi surse au mai arătat că, în acelaşi dosar, ar mai fi cercetat un apropiat al clanului Corduneanu, Paul P. Acesta din urmă şi Adrian Corduneanu ar fi cercetaţi pentru şantaj în timp ce “milionarul de la Loto” pentru instigare. Interlopii ar fi început să pună presiune pe Viorel Năstasă, la comanda lui Cazacu, supărat că acesta nu îşi poate recupera în jur de 200.000 de euro pe care i-a împrumutat afaceristului ieşean.   Cum terorizează clanul Corduneanu Iaşiul încă din anii ’90. Gruparea mafiotă funcţionează după reguli de tip Al-Qaeda şi are legături nefireşti cu lumea justiţiei   Banii ar fi fost împrumutaţi la scurt timp după ce Mihai Cazacu a luat potul cel mare la Loterie. Sursele citate au precizat că investigatorii ieşeni ar fi filat mai multe întâlniri dintre Cazacu şi Adrian Corduneanu, interceptându-i pe aceştia în timp ce puneau la punct planul. Secundul temului clan interlop ar fi fost cel care, în mod repetat, ar fi mers la domiciliul afaceristului dar care l-ar fi şi sunat în repetate rânduri cerându-i să îşi plătească datoria.
În luna decembrie a anului 2013, Viorel Năstase şi-a oprit Mercedesul în pădurea de la Uricani, la marginea Iaşiului, şi s-a spânzurat de un copac. A lăsat o scrisoare către familia sa în care şi-a explicat gestul şi în care ar fi spus că nu a mai suportat presiunii. “Într-una dintre scrisori omul de afaceri a precizat cine sunt persoanele care l-au şantajat”, au precizat sursele citate. În cazul morţii sale, anchetatorii au demarat o investigaţie pentru moarte suspectă. Reprezentanţii Parchetului nu au răspuns ieri la telefon pentru a oferi un punct de vedere oficial în dosarul şantajării omului de afaceri.

Citeste mai mult: adev.ro/n188zx

Lăsați un comentariu

*