Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

O fetiţă de 8 ani a fugit de acasă din cauza vecinei care o creşte

scoala-3-radautiO fetiţă, de opt ani, elevă la Şcoala Mihai Eminescu din Rădăuţi  a dispărut miercuri după amiază, imediat ce a ieşit la joacă. Ea urma să intre în casă la ora 21.00, asta fiind cerinţa vecinei care o are in grijă. Când si-a dat seama ca a intarziat destul de mult copila rămas printre blocuri, pe strada, unde a fost găsită de politisti după câteva ore de căutări prin oraş.

Poliţia din Rădăuţi a trimis la căutări un important efectiv mai ales că fetiţa a dispărut şi se făcuse noaptea. În urma cercetărilor s-a constatat că fetiţa, dar şi fratele ei de cinci  ani sunt crescuţi de o vecina.like-facebook Ambii părinţi ai micuţilor fiind plecaţi la muncă în Italia de un an de zile, iar nimeni nu a anunțat autoritatile ca au lasat singuri copiii in tara. Mai mult, minora a stat printre blocuri aproape toata noaptea fiindu-i  frica  să se intoarca acasa.

Crenguţa Moroşan, cea care îi crește pe copii și care locuieşte cu soţul într-o garsonieră  susține că nu obișnuiește să îi bată pe copii , dar ii mai cearta atunci când greşesc sau ii trage de păr. La randul lor, vecinii spun ca femeia are grija de copii si ca parintii erau intr-o situatie disperată iar părinții ar fi plecat la muncă dat fiind faptul că erau într-o situație disperată în țară. Fetita a fost luată de polițiști și dusă  intr-un centru de plasament din Suceava, pana la clarificarea situatiei lor.

Directia  Protecției Copilului  Suceava  a luat legatura cu parintii copiilor  care a fost informată asupra situației fetiției dar și a celor doi copii frați care ar putea ajunge în grija statului dacă nu se vor găsi rude care să aibă grijă de micuți.

Lăsați un comentariu

*